пʼятниця, 07 вересня 2012 18:39

Угорська мова стала регіональною в Береговому

Угорська мова стала регіональною в Береговому
Іштван Гайдош розповів про рішення міської ради. Фото: zakarpattya.net.ua

Берегівська міська рада надала угорській мові статус регіональної на території міста. Про це сказав Берегівський міський голова Іштван Гайдош, повідомляє "Укрінформ".

"На сесії міської ради 26 із 36 депутатів проголосували за надання в місті угорській мові регіонального статусу", – повідомив Гайдош.

За його словами, відповідно до прийнятого рішення, відтепер при виготовленні бланків, штампів і печаток Берегівської міськради поряд з українською мовою будуть наноситися і написи регіональною угорською мовою.

"Що ж до володіння українською та регіональною угорською мовами, то цей критерій буде враховуватися і під час підбору кадрів до органів державної влади та місцевого самоврядування", – додав міський голова.

На сьогодні чисельність населення міста Берегове становить 25,5 тисяч осіб з них 12,8 тисяч - угорці.

Як відомо, раніше статус регіональної надавали лише російській - в 8 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Одеській, Херсонській, Миколаївській та Харківській.

Крім того, російську мову підтримали в 9 містах: Ізмаїлі, Одесі, Севастополі, Харкові, Миколаєві, Херсоні, в Ялті, Луганську, Запорізьку та в Красному Лучі.

Зараз ви читаєте новину «Угорська мова стала регіональною в Береговому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

121

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути