Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2022 10:44

Угорщина виступила проти закритого неба над Україною: МЗС відреагувало

Угорщина виступила проти закритого неба над Україною: МЗС відреагувало
Україна відповіла Угорщині. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ України закликало Угорщину відмовитися від спроб задобрити країну-агресорку Російську Федерацію.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи позицію Будапешта щодо введення миротворців і безпольотної зони над Україною, пише "РБК-Україна".

За його словами, "не провокувати Росію" - це поширений аргумент, коли потрібно дати Росії більше простору для агресії.

"Ми не бажаємо нікому того горя, з яким зіткнулися українці через війну Росії. Водночас помилково вважати, що Угорщина, як і будь-яка інша європейська країна, існує у вакуумі. Наша держава фактично захищає східний рубіж НАТО. Якщо Росії вдасться досягти її злочинних намірів в Україні, наступною метою стануть наші сусіди. Про це зараз відкрито говорять російські посли за кордоном", - зазначив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допоможуть Україні радянськими системами ППО, які таємно закупили - ЗМІ

Підкреслив, що 21 березня з'явилися докази розхитування Росією ситуації на Закарпатті з використанням угорського чинника. Тому Будапешту слід було б засудити цю провокацію РФ.

"Час бути чесними із собою. Марно сподіватися на те, що спроби задобрити агресора матимуть успіх. Це доводить історія, зокрема й самої Угорщини. Тому наші партнери повинні дбати про те, щоб Україна вистояла й перемогла російське зло. Для цього треба зміцнювати європейську єдність. Єдність, яка дозволить ввести жорсткіші санкції проти Росії, щоб зупинити її військову машину", - додав Ніколенко.

Напередодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не підтримає енергетичні санкції проти Росії, запровадження безпольотної зони над Україною та направлення миротворців, оскільки це може нести ризик сухопутної війни. Таку позицію озвучив в кулуарах зустрічі міністрів країн ЄС у Брюсселі.

Від 24 лютого Україна щодня зазнає терористичних актів. Ворожа авіація РФ бомбардує українські міста та села, знищуючи мирних людей. Цивільних загинуло значно більше, аніж військових. Українська влада неодноразово зверталася до НАТО з вимогою закрити небо.

Причиною, чому цього досі не зробили, є страх Заходу до ескалації ситуації. Запровадження безпілотної зони там трактують, як пряме військове зіткнення з Росією. На думку США, це означатиме, що НАТО оголошує війну Росії.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина виступила проти закритого неба над Україною: МЗС відреагувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути