середа, 26 вересня 2018 19:48

Угорщина відпрацьовує на Закарпатті план Кремля - експерт

Угорщина відпрацьовує на Закарпатті план Кремля - експерт
У ХІХ-ХХ ст територія Закарпаття входила до складу Угорського королівства. Фото: ukrinform.ua

Угорська влада хоче повернути під свій контроль територію українського Закарпаття. Для цього Будапешт діє за прикладом Росії під час анексії Криму.

Таке переконання висловив політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі "112 Україна".

"В України є причини для серйозного занепокоєння. зовнішня політика Угорщини переходить усі можливі межі... Абсолютно очевидно, [що Угорщина просуває] повзучу анексію території Закарпаття. Цей план був зрежисований і відпрацьований Кремлем. Вони його взяли на озброєння.

Правлячі режими Угорщини і певною мірою Польщі живуть поглядами, що треба переглянути результати Другої світової війни. Не може Угорщина змиритися з тим, що вони втратили Закарпаття. Говорячи про автономію, широкі права для місцевого населення, вони здійснюють не військового плану, але поступову експансію Угорщини на Закарпаття", - пояснив Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на українців із угорськими паспортами

19 вересня в ЗМІ опублікували відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини у Береговому угорських паспортів. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині. Крім того, консул пояснює, де необхідно користуватися українським паспортом, а де - угорським.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина відпрацьовує на Закарпатті план Кремля - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути