пʼятниця, 27 жовтня 2017 20:56

Угорщина не зможе підтримати євроінтеграційні зусилля України

 

Угорщина не зможе підтримати євроінтеграційні зусилля України.

Про це заявив керівник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Угорщина, за його словами, до початку вересня була серед тих, хто "найголосніше і найактивніше" за це виступав, але після ухвалення освітнього закону в Україні почувається так, ніби "отримала удар у спину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах нацменшин на українську мову переходитимуть у старших класах

За словами Сійярто, його країна і зараз продовжувала б цей же курс, "але може надати таку підтримку тільки тим державам, чиї рішення і поведінка заслуговують на це".
При цьому він наголосив, що Будапешт готовий до консультацій, але не може прийняти стану, коли, за твердженням Сійярто, закон відбирає вже попередньо здобуті права нацменшин.

Він попередив, що Угорщина робитиме ці дипломатичні кроки доти, поки закарпатські угорці не визнають, що мовно-освітня ситуація не врегульована для них належним чином.

Відповідаючи на запитання журналістів, Сійярто повідомив, що наразі немає можливості якось обійти угорське вето, оскільки скликання комісії НАТО-Україна потребує одностайного голосування.

Угорщина планує поставити на саміті асоціації з Україною питання про порушення Угоди про асоціацію з ЄС у зв'язку з прийняттям українського закону про освіту.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина не зможе підтримати євроінтеграційні зусилля України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути