Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2020 14:32

Угорщина блокує зустрічі комісії Україна-НАТО

Угорщина блокує зустрічі комісії Україна-НАТО
Угорщина продовжує блокувати зустрічі комісії Україна-НАТО. Фото: nato.int

Україна отримала статус Партнера розширених можливостей НАТО 12 червня. Проте Угорщина не зняла своєї блокади зустрічей комісії Україна-НАТО. Про це на брифінгу у вівторок в Брюсселі сказав генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Рішення про приєднання України до Програми розширених можливостей у НАТО ухвалювалося консенсусом. Це означає, що Угорщина дала свою згоду. Столтенберг відповідав на запитання про те, чи продовжує Угорщина блокувати зустрічі комісії Україна-НАТО, після того як Альянс надав Україні статус EOP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний рівень – повноправне членство: ексміністр оборони про новий статус України в НАТО

"Так, справді, союзники вирішили надати Україні статус партнера з розширеними можливостями. Україна довела, що може бути цінним партнером НАТО", - заявив Столтенберг, додавши, що нове партнерство є шляхом до поглиблення співпраці НАТО з Україною.

"Щодо цього питання - воно ще не вирішене, ми ще вирішуємо його. І я сподіваюся, що ми знайдемо це рішення", - зазначив генсек.

Статус партнера з розширеними можливостями - ЕОР, тобто Enhanced opportunity partner - надають країнам, збройні сили яких уже працюють із використанням стандартів НАТО, вже є взаємосумісними з арміями Альянсу, але з тих чи інших причин віддають перевагу тісному партнерству, а не членству.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина блокує зустрічі комісії Україна-НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути