Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2013 10:42

Угода про асоціацію з ЄС готова, підписання залежить від України - посол Нідерландів

Угода про асоціацію з ЄС готова, підписання залежить від України - посол Нідерландів
Фото: ukr.obozrevatel.com

Угода про асоціацію між Україною і Європейським союзом готова, хоча її підписання і не гарантовано. Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс.

"Повертаючись до Угоди про асоціацію, хочу підкреслити, що він готовий і чекає підписання. Можливо, його підпишуть в листопаді цього року", - заявив Волтерс.

"Але це зовсім не гарантовано. Оскільки існують певні умови з боку ЄС, які повинні бути виконані українською стороною. Зокрема, одне з них стосується припинення практики виборчого правосуддя", - зазначив європейський дипломат.

Посол не взявся прогнозувати, чи буде угода підписана в листопаді: "Сьогодні надзвичайно важко відповісти на це питання. Я не знаю, чи буде підписано угоду. І Європейський Союз цього теж не знає. Тому що зараз все залежить від дій української сторони".

"Візити в Україну на цьому тижні єврокомісара Штефана Фюле, а також Олександра Кваснєвського і Пета Коксу - це можливість для вашої країни показати, наскільки вона готова до підписання Угоди про асоціацію. Я дуже сподіваюся, що Україна скористається цим шансом. Як представник країни - однією з засновниць ЄС, я дуже хотів би, щоб Україна приєдналася до Європейського співтовариства, оскільки впевнений: це саме той шлях, яким вона повинна рухатися", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію з ЄС готова, підписання залежить від України - посол Нідерландів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути