четвер, 03 травня 2012 10:04

УЄФА не буде втручатися в українську політику через Тимошенко

УЄФА не буде втручатися в українську політику через Тимошенко
УЄФА не має позиції щодо тортур над Тимошенко

Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА заявляє, що не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні і не втручатиметься у внутрішні справи країни.

Така офіційна заява прозвучала після слів європейських політиків, зокрема австрійських та німецьких, про бойкот української частини Євро-2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2012 — це шанс зупинити режим Януковича — донька екс-прем'єра

У своїй заяві головний футбольний орган Європи зазначив, що обов'язок бути незалежним від політики прописаний у його статуті.

"Невтручання в політичні справи та захист національних асоціацій від будь-яких форм політичного впливу необхідні, аби підтримувати футбол в дії і забезпечувати його доступність усім і всюди", - йдеться в заяві.

Країни, які приймають чемпіонат, обираються лише на основі футбольних критеріїв, і "УЄФА твердо переконана, що незалежність від політичних поглядів абсолютно необхідна, щоб забезпечити людям гру в футбол, надію та запал, незалежно від політичної ситуації в їхній країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія теж закликає бойкотувати "Євро-2012" через побиття Тимошенко

"Тому УЄФА не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні і не займатиме її, а також не втручатиметься у внутрішні урядові справи", - сказано в повідомленні.

Чемпіонат Євро-2012 – футбольна подія, яка, однак, також істотно впливатиме на спортивну, економічну та соціальну сфери країн, які приймають його, йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС сподіваються, що заяви Меркель - газетна качка

"Уболівальники, журналісти, телевізійники, а також політики та лідери з усієї Європи дізнаватимуться, відкриватимуть, насолоджуватимуться цими країнами, а ще дискутуватимуть, сперечатимуться про них, і УЄФА переконана, що такий обмін на всіх рівнях також створюватиме можливість для позитивних змін у суспільстві", - кажуть європейські футбольні чиновники.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА не буде втручатися в українську політику через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути