вівторок, 26 березня 2013 14:29

"Ударівці" знайшли спосіб зекономити 324 мільйони на депутатах

Нардепи Ярослав Гінка й Михайло Хміль пояснили про 17 тисяч гривень, які вони отримують на роботу із виборцями.

Про це вони розказали на прес-конференції у Львові.

Кожен із депутатів отримує із держбюджету 17 тисяч гривень щомісячно для роботи із виборцями. Виявилось, що частина обранців вважали ці гроші надбавкою до зарплати й вважали, що можуть їх використовувати за власними бажаннями.

"Вважаю, що ті кошти потрібно узагалі скасувати, бо така сума не потрібна для того, щоб проводити роботу із виборцями, - сказав нардеп від УДАРу Яросав Гінка. - Приміщення під приймальню має виділити місцева рада, адміністрація, орган самоврядування. На що ще потрібно? Канцтовари, паливо, якісь дрібні кошти на організаційні процеси. Думаю, що 2-3 тисяч гривень на це у місяць має вистачити на одну приймальню. Рахуємо скільки є приймалень у депутата й від цього відштовхуємось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" і ПР грають в договірні матчі – Чорновіл

Гінка пояснює, що скасувавши пільги держава отримає великі надходження до бюджету. "Порахуйте, якщо з 450 депутатів зменшити на 12 тисяч суму у місяць, то вийде сума, - стверджує Гінка. - А помножте це на 12 місяців і на 5 років. Скільки зекономиться за всю каденцію депутата?"

Проте сам "ударівець" бере призначені йому 17 тисяч: "Я розумію, що якщо не візьму ці гроші, то їх використають не за призначенням, - скаржився він. - Тому я ці кошти розприділяю між своїми помічниками й вони займаються діяльністю по організації роботи. Але я маю постатейний звіт й можу його оприлюднити".

Протилежну думку має Хміль: "Існує думка, що якщо від тих грошей відмовитись — то це велике досягнення, - сказав політик. - Я хочу заперечити. Якщо опозиційна частина депутатів відмовляється від тих коштів, то формується певний фонд, який керівництво верховної ради — регіонали, розділяє на тих депутатів, які цими коштами користувались і вони просто залишаться у них".

Нардеп Ігор Васюник розповів, що йому безкоштовно надавати приміщення відмовились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" прийшов на прес-конференцію із шоломом спецназівця

"Я звертався до двох районних адміністрацій де я балотувався, - розповів політик. - Але мені там відмовили. Після втручання у ситуація мера міста Андрія Садового все ж одну приймальню мені виділили. Зараз шукаємо місце в іншому районі. Тобто є перешкоди".

Васюник повідомив, що свої 17 тисяч витратив на організацію концертів. "Я надав звіт про 17 тисяч, що отримав. Скажіть, чи є щось поганого у тому, що я виділив кошти на організацію концерту до 70-річчя УПА. Чи є щось погане у тому. Що я виділив кошти на всеукраїнську конференцію вчителів та викладачів Львівського університету Франка, відремонтував у дитячому будинку харчовий блок, надали кошти для переможців премії Ірини Калинець за активну участь у суспільно-політичному житті? Що у цьому поганого?Складається враження, що депутат повинен бути голий, босий і додому далеко. Мені здається, що це не правильно", - констатував він.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ударівці" знайшли спосіб зекономити 324 мільйони на депутатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути