понеділок, 12 серпня 2013 17:10

"Ударівець" поскаржиться на Азарова до Євросуду

"Ударівець" поскаржиться на Азарова до Євросуду
Микола Азаров. Фото: finforum.org

Нардеп-"ударівець" Сергій Каплін подасть до Європейського суду з прав людини на прем'єр-міністра Миколу Азарова, адже той зневажає українців, ігноруючи народних обранців.

Про це "ударівець" розповів у коментарі Gazeta.ua

"Нічого несподіваного не відбулося. Я йшов до суду із чітким переконанням: якщо залишилася якась дрібка здорового глузду і страху перед народом у якогось судді, він ніколи не прийматиме відверто протизаконне рішення. Судді ж сказали на чорне - біле. В законі "Про народного депутата України" чітко сказано, що на запит нардепа повинні відповідати протягом 10 днів. У результативній частині постанови судді написали: "термін розгляду  справи — 30 днів". Тепер, спираючись на цю норму, будь-який чиновник відповідатиме депутатові аж за місяць. За цей час може відбутися будь-що. Тобто, контрольна функція парламенту повністю знищена. Депутати тепер це люди, які тільки пишуть і приймають закони. Але вони не можуть оперативно  втручатися у серйозні справи і впливати на якісь ситуації", - сказав "ударівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров "покращуватиме" життя українців до 2015 року — прогноз

Нардеп також повідомив, що у процесі розгляду справи суд виявив постанова Кабміну, яка передає повноваження розглядати депзвернення секретаріату Кабміну.

"Ми, наївні, 20 років були певні, що прем'єр-міністр читає листи народних депутатів і відповідає на їхні звернення. Насправді всі ці листи він навіть не бачить, вони одразу потрапляють у секретаріат. Там чинуші, навіть нижче середньої руки, відповідають на звернення народних депутатів, за яких проголосували сотні тисяч, мільйони людей.

Навіть суддю це здивувало. "Як так? - спитав він. - Ви б ще передали відповідати на звернення лікарням чи районним адміністраціям!".

Наш прем'єр повністю зруйнував діалог між  парламентом та Кабміном", - вважає Каплін.

Опозиціонер наголошує — звернення прем'єрові пишуть не 450, а усього 50 депутатів. Тому він може знайти час на відповіді.

"У Верховній Раді дуже мало активних депутатів. Якщо активно працює 50-100 депутатів, це вже дуже добре. І зовсім не часто вони звертаються до прем'єр-міністра. Тому він може спокійно зайняти час і опрацювати листи народних обранців. Азаров просто щодня плює в обличчя українських виборців, ігноруючи депутатів, які представляють їх у парламенті", - каже нардеп.

Каплін також додав, що він уже подав апеляцію:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" Каплін отримує листівки з погрозами

"Ми повністю пройдемо усі судові інстанції в Україні. Доведемо справу до останнього юридичного ресурсу. Над цим працюють мої юристи. Якщо потрібно буде подамо і до Європейського суду з прав людини. Будемо боротися до останнього".

Він також поділився, що наразі готує ще один судовий позов — оскаржуватиме постанову Кабміну, яка передала повноваження відповідати на запити нардепів від прем'єра до секретаріату.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва не задовольнив позов Капліна до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Депутат поскаржився, що Азаров не відповів на його звернення протягом 10 днів. Суд запевнив: термін для надання відповіді на депзвернення становить аж 30 днів.

Зараз ви читаєте новину «"Ударівець" поскаржиться на Азарова до Євросуду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути