середа, 10 жовтня 2012 14:47

"Удар" і "Батьківщина" створили видимість переговорів: узгоджень кандидатів не буде - експерт

"Удар" і "Батьківщина" створили видимість переговорів: узгоджень кандидатів не буде - експерт
Домовленості будуть максимум по 10 округах - Березовець. Фото: byut.com.ua

Намагання "Удару" і Об'єднаної опозиції домовитися по кандидатам на мажоритарних округах було фіктивним і до конкретних результатів не призведе.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Вони створили видимість переговорного процесу для того, щоби заспокоїти своїх виборців. В дійсності, реалізації цих домовленостей на партійному рівні не буде. Про це свідчать заяви Яценюка, який почав говорити про те, що це може не відбутися, і вчорашня заява керівника штабу Віталія Ковальчука стосовно того, що "Удар" не зніматиме своїх мажоритарників у будь-якому випадку, це має бути їхнє особисте рішення", - пояснив експерт.

За його словами, певні узгодження кандидатів таки можуть бути, але вони не матимуть масового характеру.

"Я думаю, будуть якісь локальні домовленості по максимум 10 округам між кандидатами "Удару" і Об'єднаної опозиції. Вони можуть між собою визначитися і зняти свої кандидатури на користь один одного. В цілому по країні узгодження по округам не відбудеться", - підкреслив Березовець.

Він додав: "Це суперечить нинішній логіці, бо йде боротьба між "Ударом" і Об'єднаною опозицією — хто контролюватиме більшу фракцію. І тому боротьба іде не тільки по партійним спискам, а й по мажоритарці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" та "Батьківщина" знімуть деяких кандидатів у нардепи

Політолог підкреслив, що в "Удару" є всі шанси провести до нового парламенти близько 70 людей: "На сьогоднішній день шанси "Удару" стати другою за чисельністю фракцію виглядає більш переконливо. В кращому випадку, вони зможуть провести до 50 людей по партійному списку і близько 20 мажоритарників, відповідно матимуть фракцію на рівні до 70 людей".

Водночас, відповідаючи на запитання, чи не скажеться на рейтингах обох політичних сил те, що вони пообіцяли домовитися, та так і не змогли цього зробити, Березовець наголосив:

"Це, звичайно, буде негативно, але не по рейтингах, а по мажоритарних округах. Є випадки, де змагаються два рівних кандидати від "Удару" і Об'єднаної опозиції і є, як правило, кандидати провладні, або так звані незалежні. І там боротьба між "Ударом" і "Батьківщиною" призведе до того, що вони просто втратять декількох кандидатів, бо переможуть на тих округах представники від влади. Адже ясно, що представники опозиційних сил розтягують голоси між собою".

Зараз ви читаєте новину «"Удар" і "Батьківщина" створили видимість переговорів: узгоджень кандидатів не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути