четвер, 06 грудня 2012 09:27

Вчені сьогодні йдуть із пікетом до влади через недофінансування

Вчені сьогодні йдуть із пікетом до влади через недофінансування
Фото: free-crimea.info

Працівники Національної академії наук України 6 грудня будуть пікетувати Кабінет міністрів і Верховну Раду з вимогою збільшити у проекті держбюджету на 2013 рік видатки на академію.

Про це повідомив голова профспілки працівників НАН Анатолій Широков.

"Президія ЦК профспілки працівників НАН України прийняла рішення про проведення (акції) 6 грудня, а саме на цей день заплановано голосування по бюджету, пікетування під Кабінетом міністрів і Верховною Радою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Кабмін пішов у відставку, бюджет розглядати не можна - Cac

Широков повідомив, що 7 листопада НАН України направила міністру фінансів України листа з пропозиціями щодо видатків по загальному фонду на 3 млрд 792 млн грн, у тому числі по необхідним витратам на оплату праці - 2 млрд 599 млн грн.

"3 грудня Кабмін схвалює і передає до Верховної Ради України проект держбюджету на 2013 рік, в якому для НАН України за загальним фондом заплановано всього 2 млрд 570 млн грн, що на 29 млн менше, ніж необхідно на одну лише оплату праці", - сказав Широков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покращення від Януковича завершилось — Павловський

Він зазначив, що НАН України вимагає фінансування по загальному фонду на рівні, передбаченому проектом держбюджету для Генеральної прокуратури і Служби безпеки України, а саме - 3,2 млрд грн.

Широков прогнозує, що в пікетуванні візьмуть участь близько 1 тис. осіб. "Я думаю, що десь під тисячу людей ми зберемо", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Вчені сьогодні йдуть із пікетом до влади через недофінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути