понеділок, 16 грудня 2019 11:25

"Участь у боротьбі з агресією Росії не дає дозволу на вбивства у мирній Україні" - Разумков про справу Шеремета

"Участь у боротьбі з агресією Росії не дає дозволу на вбивства у мирній Україні" - Разумков про справу Шеремета
Разумков каже, що перед законом повинні бути рівні всі. Фото: УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков каже, що у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета перед законом повинні бути рівні всі.

Про це він сказав на погоджувальній раді у понеділок.

"Хотів би подякувати представникам правоохоронних відомств за те, що нарешті ми почули інформацію про вбивство Шеремета. Сподіваюся, розслідування буде йти швидко, неупереджено.

Хотів би закликати всіх. І представників парламенту та інших відомств, які, на мій погляд, займають не завжди конструктивну позицію. Говорячи про те, що захищаючи батьківщину, люди можуть отримувати індульгенцію за вбивства. Так у демократичній державі бути не може. Перед законом повинні бути всі рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є люди поза кадром" - Аваков поділився здогадками про вбивство Шеремета

В незалежності від того, чи людина захищала на фронті, чи вона займалася якимось іншими справами. Однак навіть героям при захисті батьківщини не можна давати якихось преференцій перед кримінальним законодавством. Особливо я хотів би зазначити, якщо ми подивимося ті аудіо та відео-записи, які були. Я думаю, що в мирних містах нашої держави такі речі творитися не можуть.

Сподіваюся, слідство допрацює і ми побачимо не лише виконавців, а й замовників", - заявив Разумков.

Також він нагадав, що це останній пленарний тиждень цього року.

"Сподіваюся, що він пройде продуктивно, ефективно. І ми підемо працювати в регіони, увійдемо в новорічні свята з великим, позитивним багажем", - сказав спікер.

12 грудня слідчі оприлюднили імена 5 підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко, подружжя-добровольці Владислав та Інна Грищенки.За інформацією слідства, Кузьменко заклала вибухівку під машину журналіста. Антоненка називають організатором вбивства Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «"Участь у боротьбі з агресією Росії не дає дозволу на вбивства у мирній Україні" - Разумков про справу Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути