середа, 06 травня 2009 18:34

Учасник делегації МВС розповів про події в аеропорту Франкфурта

Учасник делегації МВС розповів про події в аеропорту Франкфурта

Представник МВС України у Німеччині Сергій Дятлов категорично спростовує інформацію німецької газети "Більд" про нібито неадекватну поведінку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і членів делегації відомства в аеропорту Франкфурта при посадці у літак, який слідував до Сеула.

Про це він заявив, коментуючи відповідну інформацію, поширену українськими та іноземними ЗМІ.

"Те, що написане, абсолютно не відповідає дійсності", - запевнив Дятлов.

Він зазначив, що особисто брав участь у розв"язанні непорозуміння, яке виникло при посадці української делегації у літак авіакомпанії "Люфтганза".

"Там (в аеропорту – ред.) - величезний термінал, - розповів Дятлов. - Наш, український літак (також авіакомпанії "Люфтганза") трішки затримався. Крім того, у цьому терміналі - ще два проміжні пункти контролю документів. Тому поки вони (члени делегації – ред.) їх проходили, пункт пропуску до літака вже закрили, хоча літак ще стояв на стоянці з приєднаним шлангом для заправки".

"В делегації три людини, - продовжив представник МВС України, - Це – міністр, це – начальник апарату міністра Максимець, начальник управління міжнародних зв"язків Калюк. Плюс міністр супроводжував свого сина, який не входив до складу делегації і який нещодавно переніс операцію і летів виключно за кошти батька. Як тільки вони підійшли для посадки на рейс, німецька сторона категорично відмовила у цьому. Всі можливості переконати не привели до успіху. Навіть не дивлячись на повідомлення про те, що летить офіційна делегація, авіакомпанія у грубій формі відмовила".

За словами Дятлова, у цій ситуації у представників МВС України "звернутися до когось за допомогою, окрім як до поліцейських, можливості не було, оскільки був зірваний рейс і сам візит перебував під загрозою зриву. Я теж подзвонив, щоб підійшли поліцейські. У результаті довго вирішували з авіакомпанією питання, але знайшли компроміс, як летітимуть, хоча "Люфтганза" категорично відмовлялася від нього: відправити наступного дня тим же рейсом без додаткової оплати. Проте після переговорів авіакомпанія не взяла ні копійки, хоча зазвичай цього не робить: пасажир запізнився – значить, він не має права".

Дятлов підкреслив, що всі четверо представників української сторони були тверезими. "Вони були тверезі, наручники ні на кого не надівали. Цього не було. Тобто там не було ніяких "літаючих" телефонів, тарілок і так далі. Нікуди їх не доставляли", - запевнив він.

Українське консульство сповістили про подію. Консульство також допомогло у розв"язанні проблеми, зокрема, з поселенням у готель до моменту вильоту наступного дня, повідомив Дятлов.

Нагадаємо, поліція Німеччини у минулі вихідні в аеропорту Франкфурта нібито затримала міністра внутрішніх справ України Луценка. Про це повідомило німецьке видання "Bild". За даними видання, Луценко з сином прибули до Німеччини рейсом LH 3237 Київ-Франкфурт і мали намір вилетіти рейсом "Lufthansa" до Південної Кореї. Проте капітан лайнера відмовився піднімати машину у повітря через "дивну поведінку" присутніх на борту українців, які, як передбачалося, були у сильній стадії сп"яніння.

У президії поліції Франкфурта-на-Майні підтвердили, що інцидент з Луценком все-таки мав місце. При цьому німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент нібито було "зам"ято".

УНІАН, Forum

Зараз ви читаєте новину «Учасник делегації МВС розповів про події в аеропорту Франкфурта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути