понеділок, 08 травня 2023 23:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ є багато варіантів для контрнаступу – ексголовком НАТО

У ЗСУ є багато варіантів для контрнаступу – ексголовком НАТО
Українці готуються до контрнаступу. Фото: Подробиці

Під час весняного контрнаступу Збройні сили України мають дуже багато варіантів для здійснення ключового маневру.

Росіянам складно спрогнозувати, звідки саме він почнеться. Це на руку Україні, написав в Twitter екскомандувач об'єднаними силами НАТО Джеймс Ставрідіс.

Бойовий фронт на території України становить приблизно 1 440 кілометрів. Це дає змогу українським силам завдавати удару супротивнику там, де він цього очікує найменше. Раптовість контрнаступу може викликати паніку та дезорієнтацію в окупантів, написав Ставрідіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти метушаться на Запоріжжі: знищують документацію та вивозять колаборантів

"Український весняний наступ виявляється найтривалішим "телеграфним ударом" в історії війни. Варто зазначити... це величезний бойовий фронт – майже 900 миль. Подумайте, від Нового Орлеана до Чикаго – тому маневр буде ключовим. Не робіть ставку проти України", – написав він.

Телеграфний удар – боксерський термін, який означає ненавмисну чітку фізичну вказівку на те, куди супротивник збирається завдати удару.

Україна ставить низку цілей у майбутньому наступі. Тому можливі різні напрями та сценарії атаки. Для початку операцій мають підготувати всі сили, зібрати зброю та боєприпаси, посилити українське ППО, та бажано дістати засоби ураження дальньої дії.

Українські війська воюють майже 15 місяців, перевершивши всі очікування світу. Тепер вище керівництво намагається знизити очікування, побоюючись, що результат наступу може не виправдати ажіотажу.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ є багато варіантів для контрнаступу – ексголовком НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути