середа, 01 грудня 2021 19:34

У Зеленського з'явилося нове слово-фішка

У посланні до Верховної Ради 1 грудня президент Володимир Зеленський найчастіше використовував слова "ми", Україна, "вперше".

Інфографіку опублікувало "Слово і діло"

Слово "ми" Зеленський вживав 75 разів. Водночас, займенник "я" - 21, менше, ніж торік. Слова "нам/наші/нас" пролунали 26 разів.

Слово Україна Зеленський згадав 47 разів. Слово "вперше" президент сказав 41 раз і саме довкола нього побудував свій спіч.

"Я хочу, щоб це була головна асоціація з нашою країною – я хочу, щоб поряд зі словом Україна завжди було слово "вперше". Я говоритиму про головне: що зроблено вперше і що буде далі", – заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може увійти в підручники. Але не з другом Портнова

Як і в торішньому посланні Зеленський більше говорив про Крим, ніж Донбас: слово "Крим" прозвучало 13 разів, "Донбас" – шість. Це менше, ніж у посланні 2020 року.

Слово "війна" і "військові" Зеленський вжив по п'ять разів, "оборона" та "армія" – по чотири, "безпека" і "деокупація" – по три, "кордон" і "реінтеграція" – по разу.

 

Три рази згадав Росію. "Вісім років, як Росія анексувала Крим. І я не боюся говорити всім і говорити прямо росіянам. Саме тому я не боюся прямої розмови з ними. Ми не боїмося прямого діалогу... і ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих переговорів з Росією".

Дев'ять разів Зеленський сказав слово "дороги", по сім разів "будівництво" і "мости", тричі – "аеропорти".

Шість разів згадав про медиків і двічі сказав "вакцинація", "Covid-19" і "пандемія".

Кого згадував з міжнародних партнерів

Тричі Зеленський згадував про США, зокрема про оновлення Хартії стратегічного партнерства. Два рази звучали Франція, Туреччина, НАТО, один раз – Канада, Німеччина, Велика Британія.

Що сказав президент під час виступу можна прочитати ТУТ. Зранку силовики перекрили урядовий квартал автозаками. Під парламентом мітингували ФОПи.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського з'явилося нове слово-фішка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути