неділя, 08 травня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на плани РФ дійти до кордону Польщі

У Зеленського відреагували на плани РФ дійти до кордону Польщі
Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що слова представника Держдуми РФ є "прямою вказівкою на те, що вони хочуть знищити Україну як державу". Фото: president.gov.ua

Російська влада не відмовляється від планів знищити Україну як державу й відкрито заявляє про свою воєнну агресію.

Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу "Україна 24" , коментуючи слова віцеспікера Держдуми РФ Петра Толстого про наміри продовжувати війну, поки війська РФ не дійдуть до польського кордону.

"На мій погляд - це блискуча заява. Вона стоїть в одному ряду із заявою Лаврова щодо держави Ізраїль. Це все демонструє, про що думає політична еліта Російської Федерації. Про це не просто думає Путін. Вони живуть цим, у цьому варяться. Це їх кровоносні судини, якими рухаються ці заразні бактерії бажання знищити всіх", - сказав радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жінку на розстріл виводили. Погрожували дочку зґвалтувати" - як Бородянка та Андріївка оживають після пережитих жахіть

Він зазначив, що слова представника Держдуми РФ є "прямою вказівкою на те, що вони хочуть знищити Україну як державу".

"Це і є геноцид, але не в сенсі етнічної приналежності, а в сенсі державної належності українців. Вони відкрито про це говорять", - наголосив Подоляк.

Віцеспікер Держдуми Петро Толстой в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica назвав російські війська на кордоні з Польщею умовою завершення "операції" в Україні. Він зазначив, що Росія не зупиниться, поки не досягне польського кордону.

"Попри допомогу з Європи та істерію Бориса Джонсона або Маріо Драґі, ми закінчимо операцію, коли вважатимемо за потрібне. Думаю, ми зупинимося на кордоні з Польщею", - сказав Толстой.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на плани РФ дійти до кордону Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути