четвер, 20 жовтня 2022 14:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського зробили заяву щодо переговорів з Росією

У Зеленського зробили заяву щодо переговорів з Росією
Представник ОП Михайло Подоляк нагадав прихильникам переговорів з Кремлем, що Росія щодня умисно б'є по енергетичних об'єктах України. Фото: ОП

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк висловився про перспективу переговорів України з керівництвом Росії.

За його словами, такий діалог на тлі щоденних ударів окупаційних військ по наших енергетичних об'єктах є неможливими. Про це Подоляк написав у Twitter 20 жовтня.

"Іще раз про переговори – для "особливо наполегливих". РФ щодня умисно б'є по енергетичних об'єктах, щоб узимку 21-го століття заморозити мирних громадян іншої країни. Хочете віддати їм частину країни як "подарунок" за холодний геноцид? І чи надовго це зупинить ru-людожерство?", – написав Подоляк.

30 вересня, оголошуючи анексію частково окупованих областей України, президент Росії Володимир Путін публічно заявив про свою готовність говорити з Києвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія масовано вдарила по Україні. У декількох областях чутно вибухи

Того ж дня президент Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий розглянути можливість переговорів із президентом Росії, але вже не з Путіним. Це фактично стало відповіддю України на оголошену Путіним анексію.

Путін не збирається завершувати війну, а так зване "перемир'я" у вигляді переговорів йому потрібне лише для того, аби зібратися з силами для нового наступу навесні 2023 року, писало російське видання "Медуза".

Росія з 10 жовтня пошкодила 30% електростанцій по всій Україні масованими обстрілами. Тому для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним місця не лишилося, заявив 18 жовтня Володимир Зеленський.

Офіс президента вже попередив українців, що від 20 жовтня у всій Україні будуть впроваджуватися обмеження постачання електроенергії. Це тимчасові заходи.

Через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованої їжею на такі випадки.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського зробили заяву щодо переговорів з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути