Ексклюзиви
четвер, 22 серпня 2024 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розповіли, як курська операція вплине на концепцію мирних переговорів

У Зеленського розповіли, як курська операція вплине на концепцію мирних переговорів
У Зеленського пояснили зв'язок між наступом на Росію та переговорами. Фото: t.me/M_Podolyak

Операція Збройних сил України в Курській області РФ робить неможливою миротворчу концепцію третіх країн, яка передбачає, що можна досягнути миру за рахунок лише територіальних поступок з боку Києва.

Сторони тепер повертаються до концепції справедливого переговорного процесу, заявив 22 серпня радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Коли я кажу про припинення вогню - це та концепція, яку треті країни - ви їх всі знаєте - говорили: давайте негайно припинимо вогонь, і всі хай залишаються там, де вони знаходяться. Тобто Росія нехай залишається на окупованих територіях України і будемо вести якісь переговори. Ці переговори буде нахабно вести РФ і всі будуть задоволені. Всі, окрім України. Сьогодні ж сказати це буде дивно, тому що велика частка Курської області - під ефективним контролем України. Вмирає ця концепція великих миротворців зробити все за рахунок України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофічна помилка Путіна - Сікорський про важливість операції на Курщині

Таким чином сторони повертаються до концепції справедливого миру, який базується на нормах міжнародного пава, зокрема повазі до суверенітету і територіальної цілісності країн.

"Що потрібно робити? Примушувати країну, яка мислить нераціонально, силовим способом. Це буде суттєво підвищувати соціальну напругженість у Російській Федерації", - наголосив Подоляк.

Він акцентував, що такими силовими методами і є курська операція. А також забезпечення остаточного зняття неформальних заборон на завдавання ударів по території Росії, щоб російська інфраструктура та авіація знищувалися скрізь, зокрема на аеродромах "Оленья" та "Енгельс".

Російська Федерація прагне отримати вигоду від своєї агресії, тож відповідати на неї потрібно силою, а не поступками. Миру з Росією неможливо досягти, заявив раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, як курська операція вплине на концепцію мирних переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути