Ексклюзиви
субота, 02 липня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського розказали, чи повернуться ЗСУ на Зміїний

У Зеленського розказали, чи повернуться ЗСУ на Зміїний
Звільнення острова Зміїний не означає відновлення можливості транзиту із українських портів. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Українські військові навряд чи займатимуть звільнений від російських окупантів острів Зміїний на Одещині.

Для Збройних сил України Зміїний може перетворитися на славнозвісну Чорнобаївку, яка стала фатальною для загарбників. Про це 1 липня заявив радник керівника Офіса президента Олексій Арестович під час розмови з російським журналістом і правозахисником Марком Фейгіним.

"ЗСУ навряд чи займатимуть острів Зміїний. Швидше за все, ми прилетимо туди, позначимо прапор якийсь. Я сумніваюся, що й це потрібно робити, тому що нам своя Чорнобаївка не потрібна. Навіщо повторювати їхні помилки? Поставити туди гарнізон, щоб його зносили? Це ідіотизм, який перекреслить усі досягнення. Головне, щоб там не було ворога", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні назвали справжню причину втечі окупантів зі Зміїного

Арестович зауважив, що звільнення острова не означає відновлення можливості транзиту з українських портів.

"Це збільшило безпеку в північно-західному регіоні Чорного моря, завдало великої моральної поразки Російській Федерації", – додав радник керівника Офіса президента.

У ніч проти 30 червня російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний.

Острів Зміїний – це стратегічний пункт. І його деокупація значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку і те, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів, прокоментував ситуацію президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розказали, чи повернуться ЗСУ на Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути