четвер, 30 червня 2022 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Зміїний знову вільний - Зеленський

Зміїний знову вільний - Зеленський
Звільнення Зміїного значно змінює ситуацію в Чорному морі – Зеленський. Фото: Офіс президента

Збройні сили України сьогодні вночі, 30 червня, вигнали російських окупантів із острова Зміїний.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в Telegram прокоментував визволення острова від загарбників.

"Безперечно, головне слово сьогодні – "Зміїний". Мабуть, так само багато говорили про Зміїний тільки в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний", - заявив Зеленський.

Президент подякував Головному управлінню розвідки, бійцям "Альфи", нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та Повітряних сил, командуванню "Олександрія".

Зеленський наголосив, що визволення острова від росіян значно змінює ситуацію в Чорному морі.

"Острів Зміїний - це стратегічний пункт, і це значно змінює ситуацію в Чорному морі Це ще не гарантує безпеку, ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів", - зазначив президент.

Верховний Головнокомандувач Збройних сил України запевнив, що крок за кроком ми витіснимо ворога з нашого моря, з нашої землі, з нашого неба.

Він додав, що ситуація на Донбасі залишається найбільш жорсткою, надзвичайно тяжкою, а вогнева перевага окупантів досі дуже відчувається.

"Вони дістали вже просто все зі своїх запасів, щоб бити по нас: по Луганщині, по Донеччині", - сказав Зеленський.

Попри все, президент подякував кожному та кожній, хто захищає наші позиції в таких умовах та пояснив, що це справжній героїзм.

Окупанти захопили Зміїний 24 лютого у день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів з кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний, повідомив 30 червня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Зміїний знову вільний - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути