субота, 29 серпня 2020 14:12

У Зеленського поставили хрест на Ситнику

У Зеленського поставили хрест на Ситнику
В Офісі чекають виконувача обов'язків. Фото: УНН

В Офісі президента прокоментували рішення Конституційного суду щодо призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України.

"Приймаємо до відома рішення Конституційного Суду про неконституційність указу попереднього президента про призначення директора НАБУ. Це, до речі, повністю компетенція Конституційного Суду. Згідно з цим рішенням, як ми його розуміємо, судді констатували, що непродумана, поспішна, а часто - спекулятивна тодішня практика кадрових призначень, яка йшла врозріз з Конституцією України при формуванні найважливішого елемента антикорупційної архітектури в країні, призвела до необхідності прийняти конкретного правового рішення про неконституційність", - відзначили в заяві ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували рішення КСУ щодо Ситника

"У зв'язку з цим рішенням Конституційного суду і з колізією щодо можливої ​​втрати повноважень директором Бюро ми чекаємо від виконувача його обов'язків ефективної реалізації антикорупційної політики в період до обрання на чесному і прозорому конкурсі нового керівника. Висловлюємо абсолютну впевненість у тому, що НАБУ обов'язково залишиться стрижневим правоохоронним органом, який забезпечить застосування сучасних антикорупційних практик і істотно поліпшить якість державної антикорупційної політики", - підсумували в офісі.

Конституційний суд дійшов висновку, що 5-й президент України Петро Порошенко перевищив свої повноваження, призначаючи Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро, яке належить до органів виконавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського поставили хрест на Ситнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути