понеділок, 27 вересня 2021 11:06

У ЗЕ!команді Разумкову казали "посилати на***" інші фракції

У ЗЕ!команді Разумкову казали "посилати на***" інші фракції
Ймовірність звільнення Разумкова – 55% проти 45%, кажуть джерела в парламенті. Фото: iportal.rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков швидко зайшов у конфлікт з Офісом президента.

Про це пишуть журналісти "Української правди".

Видання нагадує про часи керівництва ОП Андрієм Богданом.

Богдан хотів ухвалити 73 законопроєкти в "турборежимі" на першому ж засіданні ВР дев'ятого скликання. Разумков сказав, що сам не збирається та іншим не дасть аж так порушувати регламент.

"Діма прийшов до нас і каже: "А що скажуть інші фракції? Ми офігіли: "Нафіга ти дивишся на інші фракції, у тебе своїх 250 депутатів!". Він каже: "А що я скажу Тимошенко?" - "Та посилай її на ***!", - розповідав 2019 року один із тогочасних представників Зе!команди.

Із заміною керівника ОП на Андрія Єрмака стосунки спікера й Банкової не покращилися. Навпаки конфлікти перейшли на вищий рівень. Його недолюблював уже не лише голова Офіса, а й президент, повідомляє видання.

"Ми домовилися, що всі працюємо на одного фронтмена. І поки в одній команді, ніхто не будує окремої кар'єри. Діма одразу почав працювати на власне майбутнє", - розповів один із лідерів Зе!команди.

Останньою краплею для Банкової у відносинах із головою парламенту стало направлення ним до Венеціанської комісії запиту про надання висновку щодо закону про олігархів.

Цей крок Разумкова в Офісі президента розцінили як персональний удар ініціативі Зеленського та як спробу спікера суб'єктивізуватися в очах олігархів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков розкритикував прийняття закону про олігархів

"Зараз імовірність звільнення Разумкова 55% проти 45%", - сказав співрозмовник у керівництві ВР.

"Голосів мало б вистачити. "Слугам" додадуть голоси "За майбутнє", частково "Довіра" й частина "Голосу", яка воює з Кірою Рудик. З "Голосом" цікава історія - вони хочуть обміняти це голосування, щоб скинути з посади керівника фракції Железняка", - розповів.

"Насправді Зеленський не хоче відставки Разумкова. Але все до того йде. Якщо Діма продовжить так, то місяць максимум ще попрацює", - пояснює позицію президента один із топів "Слуги народу", який часто буває в ОП.

Минулого тижня ЗМІ повідомляли, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія збирає голоси за відставку Разумкова. Депутат заявляв, що спікер не послухав фракцію, коли надіслав до Венеційської комісії законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів.

Також Арахамія не розуміє статусу спікера, який перебуває на самоізоляції.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко казав, що Разумков діє некомандно.

Зараз ви читаєте новину «У ЗЕ!команді Разумкову казали "посилати на***" інші фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути