субота, 20 листопада 2010 18:55

У Запоріжжі таки зареєстрували мера від Тимошенко

У Запоріжжі таки зареєстрували мера від Тимошенко

Запорізький міськвиборчком 19 листопада зареєстрував мером Запоріжжя представника "Батьківщини" Олександра Сіна.

Як повідомив член запорізького міськвиборчкому Володимир Голіщев, "19 листопада відбулося засідання міськвиборчкому в ході якого Сіна було зареєстровано мером Запоріжжя".

У п'ятницю міськвиборчком також зареєстрував основного суперника Сіна, представника Партії регіонів Володимира Кальцева депутатом Запорізької міськради.

"Переважна більшість інших переможців виборів у Запоріжжі (62 з 90 потенційних депутатів) поки залишаються не зареєстрованими", - повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"На сьогоднішній день запорізький міськвиборчком зареєстрував тільки 28 депутатів з 90: усіх, хто подав необхідні для реєстрації документи. Решта 62 поки у виборчком для реєстрації просто не зверталися", - повідомив Голіщев.

При цьому він зазначив, що відповідно до чинного законодавства переможці виборчих перегонів зобов'язані подати документи для реєстрації в якості депутатів протягом 20 днів після офіційної публікації результатів виборів: у Запоріжжі, де результати були опубліковані 10 листопада - до 30 листопада.

У разі неподання необхідних документів без поважної причини, виборчком зобов'язаний визнати кандидата, який не подав документи на реєстрацію, таким, що відмовився, і визнати переможцем наступного у списку або призначити дату повторних виборів (якщо мова йде про переможця по одномандатному округу).

У "Батьківщині" дії більшості новообраних депутатів Запорізької міськради трактують, як навмисне затягування процесу реєстрації з боку представників Партії регіонів.

"Ця неквапливість - фактично саботаж, який не дозволяє провести сесію, і дати офіційний старт роботі нового міського глави - кандидата від "Батьківщини" Олександра Сіна", - заявив Олександр Рощин, який є довіреною особою Сіна.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі таки зареєстрували мера від Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути