понеділок, 17 червня 2013 23:52

У ВР зареєструють законопроект під президентську кампанію Тимошенко

У ВР зареєструють законопроект під президентську кампанію Тимошенко
Сергій Міщенко. Фото: tsn.ua

До Верховної Ради буде внесено законопроект, що передбачає зміни до закону "Про вибори президента України", в яких скасовується норма щодо обмежень засудженим громадянам брати участь у виборах.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив ініціатор законопроекту, народний депутат Сергій Міщенко.

Політик зазначив, що Конституція України не забороняє ув'язненій екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко брати участь у виборах, навіть будучи засудженою чи маючи непогашену судимість.

"У Конституції відсутня вимога щодо непогашеної судимості. Така норма є лише в законі про вибори президента, а Конституція має вищу юридичну силу над законом",- наголосив Міщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Ніяких обмежень для Тимошенко балотуватися у президенти немає

Нардеп також нагадав, що в Конституції сказано, "що президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п'яти років, має право голосу, проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років та володіє державною мовою".

"Інших вимог в Конституції не має, а отже Юлія Володимирівна може брати участь у виборах президента",- переконаний парламентарій.

Крім того, Міщенко заявив, що об'єднавчий з'їзд "Батьківщини" прийняв абсолютно правильне рішення про те, що Тимошенко повинна бути єдиним кандидатом від опозиції на посаду глави держави.

"Але як це зробити? Який механізм? Тому я розробив такий законопроект. Саме так і повинна боротися опозиція: розробляти законопроекти і приймати їх, а не гаслами чи голослівними заявами", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «У ВР зареєструють законопроект під президентську кампанію Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути