неділя, 27 вересня 2020 15:39

У Вірменії оголосили про значні втрати Азербайджану

У Вірменії оголосили про значні втрати Азербайджану
Новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном почався сьогодні вранці. ФОТО: Reuters.com

Підрозділи Збройних Сил Вірменії ведуть оборонні бої на декількох напрямках. Вони завдали значних втрат військам Азербайджану.

Про це повідомили "Новости Армения", посилаючись на слова прес-секретарки Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян.

"У противника є великі втрати в живій силі і бронетехніці. Підрозділи армії оборони знищили чотири вертольоти противника, близько 15 БПЛА, в тому числі ударні, 10 танків і бойову машину піхоти", - повідомила вона в Facebook.

За словами Степанян, на даний момент втрати армії оборони уточнюються.

Новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном почався сьогодні вранці. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.

У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. Також влада Вірменії повідомила, що Азербайджан завдав ракетних ударів по населених пунктах Нагірного Карабаху. Під час оборони вони втратили 10 військовослужбовців.

В свою чергу, в Азербайджані заявили, що Вірменія почала бойові дії, і відзначили, що їх війська приступили до контрнаступальної операції по всій лінії фронту в Нагірному Карабасі. Крім того, Міноборони Азербайджану повідомило, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху - чотири селища Фізулінського району і два села Джебраїльського району.

Натомість Міністерство оборони Вірменії спростувало інформацію Баку.

"Повідомлення міністерства оборони Азербайджану про захоплення шести населених пунктів не відповідає дійсності. Це повідомлення є інформаційною провокацією", — заявила Шушан Степанян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Євросоюз відреагували на загострення ситуації в Карабаху

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році. Тоді населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.

Зараз ви читаєте новину «У Вірменії оголосили про значні втрати Азербайджану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути