середа, 08 серпня 2012 16:18

У Вінниці перед виборами раптово зникають цілі вулиці з будинками - опозиція

У Вінниці перед виборами раптово зникають цілі вулиці з будинками - опозиція
Місцеві чиновники відкидають звинувачення у підтасовках. Фото: ukrgazeta.com

Вінницький обласний осередок партії "Батьківщина" розмістив на своєму сайті інформацію щодо підготовки фальсифікацій на майбутніх виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаські спостерігачі розробили інтерактивну мапу порушень на виборах

"На виборах 2010 було сім проїздів Генерала Арабея. В цьому році їх залишилось лише п'ять, зникли будинки за адресою 5-й і 7-й проїзди Генерала Арабея. Зауважте, що люди, які проживають за цими адресами в день виборів не зможуть проголосувати, тобто фактично порушено їхнє громадянське право. А потрапити до додаткових списків можна лише за умови, якщо будинок зареєстрований в межах дільниці. Тоді виборець звертається до голови з відповідною заявою і за рішенням членів комісії його вносять до списку. Якщо ж будинку в переліку немає, то вносити виборця просто немає куди, а самостійно "розширити" межі дільниці комісія не має права", - повідомила прес-служба вінницької "Батьківщини".

Натомість начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Вінниці Анатолій Синявський на прес-конференції 8 серпня відкинув звинувачення у спробі фальсифікацій.

"Конкретно на цих проїздах по Генерала Арабея немає адрес. Колись це були садові товариства. Міська рада прийняла рішення надати їм поштові адреси. Але не всі власники будинковолодінь зареєструвалися. Як ми можемо внести в реєстр людину, яка за цією адресою не прописана, тому що цієї адреси юридично ще немає? Хай приходять в Державний реєстр після офіційної реєстрації поштової адреси. Ми їх внесемо у списки", - відповів він.

Також вінницька "Батьківщина" опублікувала, що у списках є неіснуючі та нежитлові будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС звітує про перші порушення передвиборчої кампанії

"В Держреєстрі пояснили, що до дільниці включено будівлі по Хмельницькому шосе за номерами 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Але за адресою Хмельницьке шосе, 7 знаходиться адміністративна будівля, яку вінничани іменують "Книжкою". Незрозуміло також, як голосуватимуть "мешканці" неіснуючого будинку за адресою Данила Нечая 21, де знаходиться школа №22, яка внесена до дільниці 051556. Таке ж питання виникає щодо адміністративних будинків по вулиці Коцюбинського 16, 20, 24, 36 та 38, які подано в реєстрі як житлові. На окрузі є навіть просто "неіснуючі" будинки, зокрема, Коцюбинського, 44. Така ж історія із вулицею Острозького, тут кількість "неіснуючих" будинків просто "зашкалює", - додали в прес-службі "Батьківщини".

Анатолій Синявський назвав всі зареєстровані нежитлові будівлі такими, де будуть розміщені виборчі дільниці. І за законом вони мають заноситися в реєстр.

"А щодо неіснуючих будинків — це неможливо. Ми постійно звіряємо наші дані по електронних картах. Тому зайвих будинків в реєстрі бути не може", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці перед виборами раптово зникають цілі вулиці з будинками - опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути