неділя, 14 серпня 2022 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Верховній Раді погодили два законопроєкти президента

У Верховній Раді погодили два законопроєкти президента
Президент Володимир Зеленський вніс законопроєкти цього тижня. Фото: president.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав законопроєкти про продовження дії воєнного стану і загальної мобілізації на 90 діб.

Комітет підтримав законопроєкти, які цього тижня вніс до парламенту президент Володимир Зеленський. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

"Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав в цілому законопроєкти (#7664) про продовження дії воєнного стану та (#7665) загальної мобілізації на 90 діб", – розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як далі відбуватиметься мобілізація в Україні – у Сухопутних військах пояснили

12 серпня президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану й мобілізації. Продовжити планується на 90 діб – до 21 листопада.

Воєнний стан в Україні запровадили 24 лютого – з початком повномасштабної російської агресії. У травні Верховна Рада продовжила воєнний стан і проведення загальної мобілізації до 23 серпня.

Міністерство закордонних справ визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів. Це зробили, бо паспорти вчасно не повернули на зберігання попри неодноразові прохання міністерства.

Зараз ви читаєте новину «У Верховній Раді погодили два законопроєкти президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути