понеділок, 03 червня 2013 23:16

У Василькові відбулась фальсифікаційна вакханалія — націоналісти

У Василькові відбулась фальсифікаційна вакханалія — націоналісти
Фото: newsru.ua

Масштаб фальсифікацій, що мали місце під час підрахунку голосів на виборах міського голови Василькова, є безпрецедентним.

Так прокоментували Gazeta.ua результати виборів васильківського мера у Соціал-національній асамблеї (СНА), від якої на цю посаду балотувався "васильківський терорист" Ігор Мосійчук.

За словами соціал-націоналістів, після такого "торжества демократії" стає однозначно зрозумілим, що при вправній організації "процесу" виборчі комісії здатні "намалювати" будь-який результат.

"Голосування громадян за таких обставин є чистої води фікцією, важливим, але нічого не вирішуючим ритуалом", - зазначили активісти.

Вони наголосили, що дільничні комісії у Василькові за незначним винятком були сформовані або представниками провладних сил, або їхніми технічними кандидатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах у Василькові переміг "регіонал" Сабадаш - "Опора"

"Додати до того, що "охороняли" результати волевиявлення "чесні" та "принципові" міліціянти, готові виконати будь-який наказ голів комісій та за першим окриком прогнутися під владу. За таких умов, навіть за дуже великого бажання, ні спостерігачі, ні журналісти, ні депутати, ні на що реально вплинути не могли. Комісія виводила той результат, який їй "спустили" зверху", - пояснили у СНА.

За оцінками спостерігачів від кандидата Мосійчука, на всіх дільницях ледве набралося півтисячі бюлетенів, в яких стояли справжні результати волевиявлення.

"Інші багато тисяч бюлетенів, які "опрацьовували" дільничні комісії - це папірці, що не мали до процесу голосування жодного стосунку. На кожній з дільниць безслідно зникали цілі стоси бюлетенів з голосами за антивладних кандидатів, і при цьому невідомо звідки з'являлися папери з "потрібними" позначками", - наголосили громадські діячі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Василькові бюлетені зникали десятками — експерт

Водночас, за їхніми словами, будь-які спроби протидіяти відвертим фальсифікаціям викликали різкий спротив членів дільничних комісій  та відповідні заходи правоохоронців, що унеможливлювало елементарне  спостереження за маніпуляціями  навколо бюлетенів.

"Влада, звичайно, може досхочу вправлятися з цифрами, але право виставити справжній рахунок цій владі все ж таки належить народу. І вже не за горами той час, коли він цим правом скористається без голосувальних ритуалів, продажних виборчих комісій та еквілібристики з підрахунками", - підсумували у СНА.

Зараз ви читаєте новину «У Василькові відбулась фальсифікаційна вакханалія — націоналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути