четвер, 29 вересня 2011 08:32

У Варшаві розпочинається саміт "Східне партнерство". Говоритимуть і про Тимошенко

У Варшаві розпочинається саміт "Східне партнерство". Говоритимуть і про Тимошенко

Сьогодні у Варшаві розпочинається саміт "Східного партнерства", який триватиме з 29 по 30 вересня пройде. Головувати на ньому буде президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей.

У роботі саміту візьмуть участь президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, верховний представник ЄС Кетрін Ештон, єврокомісар з питань зовнішньої політики і політики сусідства Штефан Фюле, президент Європарламенту Єжи Бузек.

Крім того, в саміті братимуть участь прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск та інші високі представники країн ЄС.

На саміті буде представлено шість країн, котрі входять в "Східне партнерство": Вірменія - президентом Сержем Саргсяном, Азербайджан - президентом Ільхамом Алієвим, Грузія - президентом Михайлом Саакашвілі, Україна - президентом Віктором Януковичем, Молдова - прем'єр-міністром Володимиром Філатом. Білорусь буде представлено ??на рівні посла цієї країни в Польщі.

Як зазначається у повідомленні, поширеному в Брюсселі, саміт покликаний надати можливість "оновити політичні зобов'язання всіх сторін до ключових цілям партнерства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі жваво обговорюють справу Тимошенко

Крім того, учасники саміту обговорять прогрес, який було досягнуто в ході імплементації "Східного партнерства" за останні роки і базується "на загальних цінностях демократії і прав людини".

"Саміт також ухвалить рішення щодо наступних кроків для гарантування продовження процесу щодо поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не потрапила в список "європейської перспективи"

Крім того, офіційний представник голови зовнішньополітичної служби ЄС Майя Коцьянчіч заявила, що серед тем саміту буде суд над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і ситуація в Білорусі у зв'язку з переслідуванням політичної опозиції, правозахисників і громадських активістів.

"Я вважаю, що в документі саміту буде по спеціальним пунктам щодо України та Білорусі", - сказала Коцьянчіч.

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві розпочинається саміт "Східне партнерство". Говоритимуть і про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути