пʼятниця, 22 серпня 2008 14:34

У Ющенка знову критикують Москву

У Ющенка знову критикують Москву
Дії військових підрозділів Росії на території Грузії та коментарі керівництва Генштабу РФ, зокрема, щодо факту недопущення представників ПАРЄ у Горі, наочно демонструють усьому світу ставлення Росії до міжнародних організацій і до виконання взятих на себе зобов`язань відповідно до досягнутих домовленостей.

Як повідомили у прес-службі Президента України, про це заявив заступник глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.

За його словами, з офіційних пояснень російської сторони залишається незрозумілим, чому керівники Комітету з моніторингу ПАРЄ Матіаш Ерші і Кастріот Ісламі мали попередньо повідомити російську сторону про своє пересування територією Грузії, а також яким чином офіційні представники міжнародних організацій мають контролювати виконання домовленостей щодо виведення військових підрозділів РФ.

З Москви пішли істеричні коментарі

"Неадекватна реакція російської сторони на повідомлення щодо заходу кораблів НАТО в акваторію Чорного моря та в порти Грузії так само свідчить про безпідставні наміри контролювати ситуацію в грузинських портах", - окремо наголосив заступник глави Секретаріату.

Він нагадав, що водночас у відповідь на укази Президента України щодо впорядкування та регламентації дій Чорноморського флоту РФ, який тимчасово базується в Україні, "з Москви пішли істеричні та позбавлені будь-яких правових засад коментарі щодо порушення Україною двосторонніх домовленостей".

За словами Гончарука, здивування також викликає категоричне неприйняття російською стороною будь-яких правил та механізмів контролю за переміщенням вантажів суднами ЧФ РФ по території України - при одночасних заявах щодо необхідності негайного контролю вантажів, які надходять до Грузії.

Російські військові не пустили до Горі представників ПАРЄ

"Це все не можна кваліфікувати інакше як застосування подвійних стандартів, точніше - відсутність поваги до норм міжнародного права та суверенітету інших країн. У таких підходах російської сторони яскраво проявляється крайня ступінь нехтування законними правами та інтересами інших суверенних держав", - наголосив Гончарук.

Російські військові не пустили до грузинського міста Горі керівників Комітету з моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи Ерші і Ісламі.

20 серпня вони спробували проїхати в місто Горі, що розташоване поза Південною Осетією і вже декілька днів контролюється російськими військами. Проте вже при виїзді з Тбілісі, біля селища Ігоєті, представників ПАРЄ зупинили російські військовослужбовці.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка знову критикують Москву ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути