середа, 11 лютого 2009 18:51

У Ющенка вважають, що немає предмету для судових позовів моряків з "Фаїни"

У Ющенка вважають, що немає предмету для судових позовів моряків з "Фаїни"
Предмету для судових позовів моряків, звільнених з піратського полону судна "Фаїна" та їх родичів з державою Україна немає, оскільки зроблено все можливе для звільнення екіпажу.

Про це заявляє перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Степан Гавриш.

"Поки мені не зрозумілий предмет судових позовів. Позавчора (у понеділок, 9 лютого) я зустрічався з родичами моряків разом з представниками спецслужб, які займалися управлінням цією операцією. Вони (родичі) отримали абсолютно детальну інформацію про події. Я думаю, що поки предмету для позовів не існує", - сказав Гавриш.

Він заявив, що Україна як держава доклала максимум зусиль для того, щоб звільнити моряків з піратського полону.

"Держава зробила все, причому зробила, з моєї точки зору, ідеально, щоб ми сьогодні святкували повернення моряків. Назвати це перемогою можна, але з іншого боку – чи це перемога? Це борг, конституційний обов"язок країни", - сказав заступник секретаря РНБО.

При цьому Гавриш нагадав про безпідставні, за його словами, звинувачення, зроблені на адресу апарату РНБО.

"Мені, звичайно, не дуже приємно, що деякі політики, які мають досвід роботи в системі безпеки, неодноразово з метою особистого піару заявляли, що РНБО не здатна створити жоден координаційний центр. Ми не тільки його створили - але і в щоденному режимі управляли цією ситуацією", - зазначив він.

Гавриш також сказав, що морякам судна "Фаіна" буде виплачена моральна компенсація у сумі 1 млн. 300тис. грн з коштів, виділених для протоколу президента.

"Морякам будуть виплачені всі можливі компенсації. Це частина грошей, які заплановані для протокольних дій президента. Глава держави економить на цьому. Я думаю, що ця сума складе 1 млн. 300 тис. грн", - сказав він.

Разом з тим Гавриш зазначив, що ця сума не є "трудовою компенсацією".

"Я думаю, що інші питання треба адресувати судновласнику і страховим компаніям, які страхували життя і здоров"я моряків. Вони повинні потурбуватися", - сказав він.

Як відомо, родичі моряків "Фаїни" звинуватили українську владу в злочинній бездіяльності в питанні звільнення екіпажу з піратського полону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка вважають, що немає предмету для судових позовів моряків з "Фаїни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути