пʼятниця, 07 серпня 2009 17:10

У Ющенка розповіли, як Тимошенко вбиває цукрову галузь

У Ющенка розповіли, як Тимошенко вбиває цукрову галузь
Президент Віктор Ющенко підозрює, що уряд, звинувачуючи виробників цукру у змові, готує підґрунтя для ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини.

Про це йдеться в заяві головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента.

На думку президента, такі дії знищить рентабельність цукрового виробництва в Україні і в умовах кризи гроші підуть на підтримку виробників інших країн.

"Втрачає сенс збирання врожаю цукрових буряків, що може призвести до дефіциту цукру вже наступного року", - йдеться в заяві.

На думку Ющенка, не краща ситуація у суміжних галузях - розпочалась стагнація у сільськогосподарському машинобудуванні. Прикладом є Харківський тракторобудівний завод, що оголосив у липні про припинення виробництва внаслідок невиконання Урядом своїх обіцянок про підтримку сільськогосподарського машинобудування.

"Обіцянки Прем"єр-міністра України про таку підтримку перетворились в пусті заяви. З передбачених Законом "Про держбюджет на 2009 рік" у Стабілізаційному фонді більш як 2 мільярдів гривень агропромисловий комплекс отримав лише близько 18 мільйонів грн., не говорячи вже про обіцянки прем"єра щодо надання для вирішення проблем АПК майже 8 млрд. грн", - йдеться в заяві.

"При цьому урядова аграрна політика зводиться до проведення чергових та позачергових нарад і засідань, на яких проблемні питання не врегульовуються і як наслідок - з"являються нові", - зазначають у секретаріаті.

"Замість здійснення конкретних кроків - поліпшення фінансування та кредитування села, стимулювання будівництва тваринницьких комплексів, встановлення справедливих цін на сільськогосподарську продукцію, Уряд пропонує суспільству піар-акції, в які перетворюються засідання Кабінету Міністрів України з аграрної тематики", - зауважують в оточенні президента.

Внаслідок цього президент вимушений особисто втрутитись у розв"язання гострих проблем галузі.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка розповіли, як Тимошенко вбиває цукрову галузь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути