понеділок, 25 липня 2011 09:01

У Ющенка не бачать перешкод для об'єднання опозиції

У Ющенка не бачать перешкод для об'єднання опозиції

Глава виконкому партії "Наша Україна" Сергій Бондарчук не бачить реальних перешкод для об'єднання опозиції на захист чесних парламентських виборів.

Він закликав опозиційних політиків відмовитися від взаємних претензій, персональних конфліктів та втручання у внутріпартійні справи.

За його словами, в теперішній ситуації усі опозиційні сили повинні переступити через недовіру та діяти разом для захисту конституційного права громадян на чесні і вільні вибори.

"Жодних серйозних аргументів проти участі усіх опозиційних сил в Комітеті захисту чесних виборів, створеному 12 липня цього року за ініціативою голови політради "Нашої України" Валентина Наливайченка, немає", – переконаний політик.

На думку Бондарчука, потрібно визнати, що громадяни не спроможні самі протидіяти загрозам виборчих маніпуляцій та фальсифікації, які походять від влади. Тому моральний обов'язок опозиційних політиків перед людьми – забезпечити проведення чесних парламентських виборів в 2012 році.

"Чесні вибори – це головний інструмент контролю громадян над владою і незамінна умова здорового розвитку нашої країни. Саме тому захист чесних парламентських виборів – це головне політичне завдання, яке стоїть сьогодні перед українською опозицією", – підкреслив Бондарчук, якого процитувала прес-служба "Нашої України".

Він також підкреслив, що співпраця опозиції щодо захисту чесних виборів має розвиватися не лише на рівні лідерів партій та експертних груп, але й поширитися на регіональний і місцевий рівні.

Нагадаємо, що 12 липня "Наша Україна" та низка інших опозиційних партій провели зустріч щодо координації зусиль в контексті підготовки до парламентських виборів. Було домовлено, що наступна зустріч відбудеться у вересні.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка не бачать перешкод для об'єднання опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути