Ексклюзиви
вівторок, 02 листопада 2010 20:04

У Ющенка хочуть об'єднати демократичні сили у місцевих радах

У Ющенка хочуть об'єднати демократичні сили у місцевих радах
Місцеві вибори засвідчили суттєвий відхід від демократичних стандартів і норм організації виборчого процесу, які закріпилися в Україні за останні 5 років.

Про це йдеться в заяві прес-служби партії "Наша Україна".

"Влада проштовхнула недемократичний виборчий закон, який дозволив їй взяти під повний контроль виборчі комісії і обмежив до мінімуму можливості оскарження їх незаконних рішень", - зазначається в повідомленні.

У "Нашій Україні" констатують "відсутність належної організації виборчого процесу, викликаної запланованими і системними порушеннями основних засад демократичних виборів, що підриває авторитет народного волевиявлення".

"Утім, навіть у цих умовах на місцевих виборах прозвучала воля людей, які не хочуть миритися зі свавіллям влади, порушенням демократичних прав і свобод, наступом на наші національні інтереси та європейську перспективу", - йдеться в заяві.

"Незважаючи на протидію влади, "Наша Україна" здобула представництво в органах місцевого самоврядування. Ми цінуємо кожен досягнутий результат", - заявили в прес-службі.

Партія закликає "ідеологічно близькі політичні сили об'єднувати зусилля і, як перший крок, сформувати національно-демократичні більшості в місцевих радах".

При цьому в "Нашій Україні" підтвердили "незмінну позицію про неможливість створення будь-яких коаліцій з Партією регіонів та її сателітами".

"Закликаємо інші національні та демократичні сили публічно підтвердити таку ж позицію. Переконані, що ідеологічно близькі національні та демократичні сили мають згуртуватися навколо конкретних справ і таким чином об'єднатися в єдину політичну силу", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка хочуть об'єднати демократичні сили у місцевих радах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути