вівторок, 18 жовтня 2011 13:16

У Тягнибока заявили, що його електорат з Тимошенко не перетинається

У Тягнибока заявили, що його електорат з Тимошенко не перетинається

У ВО "Свобода" вважають, що її виборці більш рішучі, аніж у партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, і електорат цих двох політичних сил не перетинається.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Наші електорати з Тимошенко не пересікаються, бо Юля має соціал-популістський характер. Ми ж маємо національно-радикальний електорат. Якщо люди будуть обирати за ознакою "рішучий", то "Свобода" найбільше підпадає під цю ознаку - рішуча і безкомпромісна", - вважає націоналіст.

Сиротюк уточнив, що актуальним завданням "Свободи" є посилення своєї підтримки у центрі України.

"Там, де зараз БЮТ має значну перевагу, ніж ми. Це пов'язано з тим, що у "Свободи" поки що недостатньо розвинені структури і недостатньо можливостей донести свої ідеї (у центральних регіонах - ред.)", - зауважив політик, додавши, що на наступних виборах його партія у Центральній Україні візьме стільки, скільки на останніх виборах на Галичині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвиля популярності Юлі вже минула - ВО "Свобода"

"В Україні жодна політична сила, окрім комуністів, не мала свого сталого електорату. На Галичині, наприклад, спочатку голосували за Рух, потім за "Нашу Україну", потім за Юлю. Зараз "Свобода" бореться саме за ідейного виборця, щоб сформувати націоналістичний електорат, який не шукатиме когось кращого, а лише того, хто є націоналістом на його думку", - наголосив Сиротюк.

"Свободівець" констатував, що сьогодні в Україні є запит на нові політичні сили, і це не пов'язано з тим, чи Юлія Тимошенко перебуває за ґратами, чи ні.

"Є, наприклад, політсила Віталія Кличка, яка жодної акції не провела, в якій нікого не можна назвати значущим, окрім самого Кличка. Але в неї (партії "Удар" - ред.) парламентський рейтинг. Це свідчить про те, що у суспільстві є запит на зміни, а старі політсили і стара політична кланова система, яка походить ще з радянських часів, вже себе вижили", - підсумував представник "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «У Тягнибока заявили, що його електорат з Тимошенко не перетинається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути