Ексклюзиви
середа, 19 червня 2013 19:07

У турецької поліції закінчився сльозогінний газ для розгону протестувальників

У турецької поліції закінчився сльозогінний газ для розгону протестувальників
Фото: з Facebook Мустафи Найема

У Туреччині поліція майже повністю витратила шашки і гранати з перцевим та сльозогінним газом. Усі запаси пішли на розгін демонстрантів, протестуючих вже більше двох тижнів. У зв'язку з цим Головне управління безпеки готує папери для тендера на поповнення складів необхідними спецзасобами.

Як повідомляють інтернет-ЗМІ, на розгін нечисленної групи незадоволених витрачали до десяти гранат з газом, а під час великих сутичок використовували по кілька сотень боєприпасів. Всього витрачено близько 130 тисяч газових снарядів. Можливо, запаси газу будуть не тільки поповнені, а й збільшені, як і кількість поліцейського спецтранспорту. Очікується, що будуть закуплені машини з водометами і броньовані позашляховики "Скорпіон". Такі джипи обладнані вежею з люком для стрільця.

Про зміцнення сил поліції, щоб у майбутньому вона могла дати "більш ефективний відсіч" маніфестантам, раніше оголошував голова уряду Туреччини Тайіп Реджеп Ердоган.

Нагадаємо, наприкінці травня вирубка парку Гезі поруч з площею Таксим під будівництво торгового центру послужила причиною початку масових акцій протесту в Стамбулі, які потім набули політичного забарвлення. Пізніше заворушення охопили всю Туреччину.

Зараз ви читаєте новину «У турецької поліції закінчився сльозогінний газ для розгону протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути