четвер, 02 червня 2011 19:13

У Тимошенко знову піймали Генпрокуратуру на брехні

У Тимошенко знову піймали Генпрокуратуру на брехні

Генпрокуратура свідомо перекрутила слова Юлії Тимошенко про ненадання їй дозволу виїхати в Брюссель.

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко у відповідь на заяву прес-служби ГПУ.

Захисник нагадав, що згідно до чинного законодавства відомство має вирішити це питання в триденний термін.

"Ми подали клопотання про виїзд у Брюссель 25 травня – з копіями запрошень, а 27 травня – вже з оригіналами. Триденний термін уже вийшов...Слідчий переніс вирішення цього питання "на колись". Це пряме порушення закону", - зазначив він.

Він запропонував прес-службі ГПУ та особисто слідчому Нечвоглоду уважно переслухати чи перечитати інформацію, яку Тимошенко повідомила журналістам на виході з Генпрокуратури, "і спробувати знайти в ній хоч одне слово, яке не відповідає дійсності".

У повідомленні прес-служби також наводиться цитата екс-прем'єра Юлії Тимошенко: "Так, як передбачається законом, слідчий зобов'язаний протягом трьох днів дати відповідь: чи відпускають вони мене до Брюсселю".

"Але сьогодні він сказав, що мені не дано дозвіл на поїздку до Брюсселю. Тобто три дні пройшло, але дозвіл вони не дали", - дослівно сказала лідер БЮТ.

"Прокуратура знову свідомо бреше. Приклад показав особисто генпрокурор Віктор Пшонка минулої п'ятниці в ефірі телеканалу "Інтер", далі це підхопив його перший заступник Ренат Кузьмін на трибуні Верховної Ради, а тепер і прес-служба ГПУ разом з Нечвоглодом дозволяють собі махінації і махлювання", - заявив Власенко.

За його словами, у п'ятницю захист Тимошенко подасть нове клопотання про надання їй дозволу відвідати Брюссель для участі у саміті Європейської народної партії.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко знову піймали Генпрокуратуру на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути