Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2008 10:08

У Тимошенко зізналися в незаконному відборі газу

У Тимошенко зізналися в незаконному відборі газу
Уряд України офіційно підтвердив, що несанкціоновано відібрав 1,3 мільярда кубометрів газу, який повинен був бути поставлений з Росії до Європи в 2008 році. Тепер паливо буде повернено трейдеру Rosukrenergo, пише газета "Комерсант-Україна".

Повний розрахунок повинен відбутися протягом наступного тижня, коли буде підписаний газовий баланс за липень, відзначають в Rosukrenergo. Оскільки відібраний газ був середньоазіатським, то його вартість складає 179,5 долара за тисячу кубометрів. Таким чином, Україна на початку 2008 року відібрала паливо на загальну суму в 233 мільйони доларів.

За даними джерела "Комерсанта", на зізнання уряду і повний розрахунок з Rosukrenergo вплинула зустріч, надана в "Газпромі" главі "Нафтогаза України" Олегу Дубині. Джерело відзначило, що зустрічатися з українським менеджером відмовився голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і його заступник Валерій Голубєв.

"Співробітник, який повідомив йому про це, також передав побажання швидкого розрахунку з Rosukrenergo і щасливої зворотньої дороги", - цитує слова джерела "Комерсант".

Нагадаємо, що останніми місяцями "Газпром" і "Нафтогаз", основний торговий партнер російської компанії, в Україні проводять переговори про укладення довгострокового контракту на постачання газу.

На думку української сторони, це дозволить знизити ціни на паливо, які з 2009 року можуть вирости чи не удвічі. Це пов"язано з тим, що велику частину газу Україна купує у середньоазіатських країн. Ті можуть доставити паливо до країни тільки через російські газопроводи, якими володіє "Газпром". Крім того, у вітчизняної компанії є договір про викуп майже всіх об"ємів середньоазіатського газу. На початку 2008 року Казахстан, Туркменістан і Узбекистан оголосили про підвищення цін на свій газ до загальноєвропейського рівня, повідомляє "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко зізналися в незаконному відборі газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути