Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2009 17:35

У Тимошенко є 10 днів, щоб задовольнити Ющенка щодо "Нафтогазу"

У Тимошенко є 10 днів, щоб задовольнити Ющенка щодо "Нафтогазу"
Президент України Віктор Ющенко доручив уряду протягом десяти днів підготувати проект нового фінансового плану НАК "Нафтогаз України" з урахуванням реальної ситуації на газовому ринку.

Як повідомили у прес-службі глави держави, таке доручення було дано на нараді за участю вищого керівництва держави та лідерів політичних сил з питань узгоджених дій щодо подолання кризових явищ, яка проходила сьогодні під головуванням Ющенка у Секретаріаті Президента України.

Зокрема, під час обговорення проблем газової сфери Ющенко висловив занепокоєння фінансово-економічним станом НАК "Нафтогаз України" та платіжною дисципліною на газовому ринку.

Президент України вважає, що вирішення проблем газового монополіста за рахунок нових авансів за транзит від російського ВАТ "Газпром" є неприпустимим.

Виходячи з цього, Президент надав Уряду 10-денний термін для представлення на розгляд чергової наради з подолання кризових явищ проекту нового фінансового плану НАК з урахуванням реальної ситуації на газовому ринку, а також заходів, які необхідні для стабілізації фінансового стану компанії.

У нараді взяли прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, голова Національного банку Володимир Стельмах, представник Партії регіонів Микола Азаров, а також перший заступник глави Секретаріату Президента - представник Президента України у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.

11 березня ц.р. Кабінет Міністрів затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" із профіцитом 3,8 млрд. грн.

НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більше 97% газу і нафти в країні.

НАК "Нафтогаз України" займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко є 10 днів, щоб задовольнити Ющенка щодо "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути