пʼятниця, 03 лютого 2012 14:19

У The Washington Post Україну розрекламували у радянському стилі
5

У The Washington Post вийшов вкладиш присвячений Україні, але, як зазначають ЗМІ, у статті немає нічого спільного з реальністю.

Як пишуть "Коментарі", плашка "рекламний додаток до газети The Washington Post" вгорі кожної сторінки чітко пояснювала походження матеріалу.

На титульній сторінці розміщений колаж в кращих традиціях радянського журналу "Селянка": контури карти України, в які запхнули все, що асоціюється у іноземців з Україною - зображення ракет, літаків, церков, соняшників і колосків пшениці.

Редакція газети не говорить про те, скільки їй заплатили за цю публікацію, також мовчить і замовник - посольство України в США. Однак у вашингтонських лобістських колах подейкують, що за цей рекламний продукт Україні довелося заплатити щонайменше $ 100 тис.

Якщо б цей розворот потрапив в руки людини, яка ніколи не бував в Україні і не в курсі того, що там відбувається, у нього б могло скластися враження, що це - одна з найбільш процвітаючих країн в світі. Там збирають рекордні врожаї пшениці, запускають ракети в космос, впроваджують енергозберігаючі технології, що туди рікою течуть міжнародні інвестиції, а уряд створив ідеальні умови для розвитку бізнесу, зазначає видання.

Варто наголосити, що більшість матеріалів не підписано, за виключенням декількох статей українських чиновників.

Так перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв розповів про міжнародні інвестиції в Україну і натякнув Америці, що можна б інвестувати більше. Так само розхвалив старання уряду в лібералізації торгівлі з іншими державами.

Стаття за підписом міністра з енергетичних питань Юрія Бойка написана в тому ж ключі: підписали меморандум, вирішили диверсифікувати поставки енергоресурсів, приймаємо необхідне законодавство.

Особливої ??уваги заслуговує і спроба прикрасити стосунки між Україною та США. На титульній та другій сторінці розміщені дві фотографії з протокольної зйомки при зустрічах президента США Барака Обами та Віктора Януковича. Про те, що було досягнуто на цих зустрічах, не йдеться, водночас наводиться копія відкритого листа Януковича до Обами, де той дякує за співпрацю і "конструктивний політичний діалог".

Варто зазначити, що вкладиш вийшов 1 лютого - у цей день відбулося засідання Комітету з міжнародних відносин Сенату США. На порядку денному було дуже непросте питання - стан демократії в Україні. Доповідачі - колишній посол США в Україні Стівен Пайфер та інші експерти дали не дуже схвальні оцінки Україні.

А найбільше емоцій викликав виступ Євгенії Тимошенко, яка розповіла про ситуацію, в якій знаходиться політична опозиція в Україні і, зокрема, її мати Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «У The Washington Post Україну розрекламували у радянському стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути