середа, 09 січня 2013 22:36

У "Свободі" вважають, що саме завдяки їх силовій позиції з трибуни Ради не лунає російська мова

У "Свободі" вважають, що саме завдяки їх силовій позиції з трибуни Ради не лунає російська мова
Фото: tvi.ua

Російськомовні громадяни, серед яких і виборці "Свободи", мають однаково дотримуватися законів.

Таку думку у інтерв'ю 5 каналу виголосив віце-спікер Руслан Кошулинський.

"Велика кількість людей, які прийшли до Верховної Ради, є російськомовні. Але закон чітко говорить: ведення пленарного засідання – українською мовою. Ведення комітетів – українською мовою, і сьогодні це дотримується. Наша розмова була чітка, і жодних порушень зараз немає. Вони знають нашу позицію, що ми будемо діяти у відповідності до закону про статус народного депутата, що коли нардеп бачить порушення закону, то повинен його зупинити", - нагадав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відточуванні брехні комуністи — неперевершені, - "свободівець"

Відповідаючи на зауваження ведучого про те, що радикальні засоби "Свободи", на думку деяких експертів можуть призвести до розвитку в Україні російського націоналізму, нардеп зазначив: "Думаю, що це помилка. Бути стрижневим і постійним – це є основа. Пам'ятаєте мудрість: спочатку тебе не зауважують, потім з тебе сміються, потім критикують,  а потім кажуть, що ти правий?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише євроінтеграція збереже суверенітет України - експерт

Водночас, він додав, що російськомовні виборці "Свободи" знають про чітку позицію партії щодо державної мови.

"Російськомовні громадяни України знають, що позиція "Свободи" така: у державних установах, в державних органах влади послуговуються держаною мовою. Вдома – будь ласка, розмовляй, як хочеш. В мене є добрий товариш, він грузин. Він сказав: "Ви дали мені дах над головою, стіл і можливість заробити до столу. Мої діти ходять до української школи, але вони вивчають грузинську мову". Тобто, він хоче, щоб його діти отримали паспорт в 16 років, поїхали до своїх дідуся і бабусі в Грузію, і показали: я – грузин. Він поважає свої традиції, він поважає свій народ, і він поважає українців і Україну – територію, на якій він живе", - пояснив Кошулинський.

 

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" вважають, що саме завдяки їх силовій позиції з трибуни Ради не лунає російська мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути