неділя, 16 червня 2013 01:37

У Стамбулі поліція знову розчистила площу Таксим, є постраждалі

У Стамбулі поліція знову розчистила площу Таксим, є постраждалі
Фото: Reuters

Турецька поліція 15 червня розігнала протестувальників у парку Гезі в Стамбулі.

Під час операції з розгону демонстрантів поліцейські застосували гранати зі сльозоточивим газом і водомети. На розташованій поруч з парком площі Таксим розмістилися бронетранспортери.

Кількість постраждалих поки що не називається, проте кількох людей винесли з парку на ношах і завантажили в машини "швидкої допомоги", повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters.

Як пише Agence France-Presse, після операції з розгону демонстрантів, яка тривала дуже недовго, у парку залишилися тільки порожні намети і тенти.

Жителі сусідніх з парком будинків виходили на балкони, стукаючи в сковорідки на знак підтримки протестувальників.

Водночас "Нова газета" повідомила, що поліція не давала журналістам знімати те, що відбувається, операторів відтісняли з площі. Користувачі Twitter повідомляють, що поліцейські почали обходити найближчі готелі у пошуках опозиційних активістів.

Поліцейські також штурмують волонтерський шпиталь, який розміщений у "Диван готель", у вікна готелю закидають гранати зі сльозогінним газом. Зараз там перебувають діти, активісти, котрі постраждали під час розгону опозиційного табору, а також лікарі.

Тим часом в Анкарі триває сидячий страйк. Більше 10 тисяч людей на півгодини заблокували дорогу на Стамбул, але розгону поки що не було. За неперевіреною інформацією, мобільний зв'язок там заблоковано.

Український журналіст Осман Пашаєв, який працює наразі у Стамбулі, повідомляє, що в районах Казанджи йокуш, Кабаташ, Фіндикли, Топхане і до Каракея вийшла на вулиці величезна кількість людей, які йдуть до центру. Судячи з фотографій зі Стамбула, їх тисячі.

Раніше 15 червня, за кілька годин до початку розгону протестної акції, прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган попередив демонстрантів, що поліція застосує силу, якщо парк не буде звільнений найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі поліція знову розчистила площу Таксим, є постраждалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути