середа, 28 квітня 2010 14:14

У США українці як діти раділи, коли їх прийняв сам Обама - Кравчук

У США українці як діти раділи, коли їх прийняв сам Обама - Кравчук

Екс-президент України Леонід Кравчук вважає, що в обмін на відмову від урану наша влада має домогтися міжнародних гарантій.

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю газеті "Вечірні Вісті".

"У Президента Януковича в принципі були підстави ставити питання про передачу збагаченого урану. Але за однієї умови. Якщо зацікавлена сторона, а саме США, дасть гарантії, що в обмін на високозбагачений уран ми отримаємо відповідну кількість низькозбагаченого матеріалу і наукові лабораторії, в яких би наші фахівці могли продовжити свої дослідження ", - вважає Крачук.

Україні також мають гарантувати допомогу у вирішенні проблем Чорнобиля та підтримку в питаннях забезпечення безпеки держави.

"Повинна бути підписана міжнародна угода з чітко сформульованими обіцянками. Якщо ж нічого подібного зроблено не буде, а українська влада задовольниться усними запевненнями американців, у нас є всі шанси повторити історію з нереалізованими гарантіями по Чорнобилю. Коли ми закривали ЧАЕС, Захід обіцяв нам усіляку підтримку, включаючи фінансову, в питанні здійснення безпечної консервації станції. Але виконання більшості обіцянок Україні доводиться чекати по сьогоднішній день. А все тому, що не був підготовлений документ", - зазначив Леонід Макарович.

Януковичу він порадив позбутися від рабської психології та комплексу меншовартості, котрі притаманні українській владі.

"На міжнародній арені Віктор Федорович дуже активний. Правда, не обходиться без перебільшень. У США члени української делегації як діти раділи, що їх прийняв сам Барак Обама. Це ж як потрібно не поважати ні себе, ні свою країну, щоб аудієнцію у американського президента представляти як свою велику заслугу? Ніяк наша влада не може відмовитися від рабської психології та комплексу меншовартості. Так, нас приймали, про нас писали. Тому що ми пішли на поступки ", - сказав Кравчук.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У США українці як діти раділи, коли їх прийняв сам Обама - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути