неділя, 25 квітня 2010 16:39

Львівські депутати пояснили, чому вони за імпічмент Януковичу

Львівські депутати пояснили, чому вони за імпічмент Януковичу

23 червня депутати Львівської обласної ради скликали позачергову сесію. На ній виступили проти домовленостей між Президентом України Віктором Януковичем та Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим

щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму.

"Янукович зрадив інтереси нашої держави, грубо порушив статтю 17 Конституції України, в якій чітко сказано:"На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом. На території України не допускається розміщення іноземних військових баз", - зачитує Gazeta.ua Володимир Телюк, прес-секретар Львівської обласної ради. - Такий крок свідчить, що нова влада позбавляє Україну незалежності, суверенності та самостійності. Стає на службу кадебістської влади Кремля".

За імпічмент Януковича проголосували 84 депутати. Вони звернулися до Конституційного Суду України, Генеральної Прокуратури України, Верховної Ради України, аби Януковича усунули з поста Президента.

"Крім депутатської діяльності я очолюю Перемишлянську районну адміністрацію. Своїм голосом ризикую посадою, - каже депутат-"нунсівець" Олег Паска. - Але що таке моя посада порівняно з теперішнім становищем України? Її нагло продали сусідові. Вчора за відставку Президента проголосували депутати Тернопільської області. Завтра планують в інших областях".

Богдан Козак з фракції "Український Народний Блок Костенка та Плюща" вважає, що Янукович перед підписанням угоди мав порадитися з депутатами обласних рад.

"Ми завжди говорили, що Росія за оренду Чорноморського флоту платить надто малу мзду. Янукович ні з ким нічого не обговорив, сам прийняв рішення. Наскільки я знаю, проти його рішення завтра (25 квітня- ред.) у Львові планується мітинг. Знаю, люди втомилися від суперечностей у владі. Але вони мають відстояти свою національну позицію", - каже він.

"Те, що чинить нині влада, - це планомірна здача національного суверенітету України на догоду Кремлю. Економічну вигоду від так званих харківських угод отримає зграя неукраїнських олігархів. До того ж, харківські угоди дозволяють Російській Федерації будь-якої миті повернутися до старої цінової політики, адже насправді йдеться лише

про "знижку", а не про нову цінову формулу. Очевидно, цього не розуміє Янукович: вчора він віддав високозбагачений уран, сьогодні - національний суверенітет, завтра віддасть Україну", - переконана Ірина Сех з фракції "Свобода".

Роман Дудич із фракції партії "Промисловців та підприємців України" виявився небагатослівним.

-Ми так голосували, бо наша позиція така ж, як і в інших фракцій, - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати пояснили, чому вони за імпічмент Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути