пʼятниця, 28 травня 2021 07:48

У США розслідують спробу втручання України у вибори - NYT

У США розслідують спробу втручання України у вибори - NYT
У США прокурори розслідують, чи втручалися колишні або нинішні українські чиновники в вибори 2020 року в Америці. Фото: unian.ua

Прокуратура Брукліна веде розслідування про спробу втручання колишніх і нинішніх чиновників України у вибори президента США 2020 року.

Вони нібито могли допомогти поширити інформацію, яка звинувачує Джо Байдена і його сина Хантера в корупції. Про це повідомляє The New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Килимник брав участь у втручанні до американських виборів

Українських чиновників підозрюють в розповсюдженні "необґрунтованих заяв про корупцію" щодо президента Джо Байдена по декількох каналах. І у співпраці з адвокатом колишнього президента США Рудольфом Джуліані. Прокурори звернули увагу на поїздку Рудольфа Джуліані до Європи наприкінці 2019 року. Видання нагадує, що тоді юрист зустрічався, зокрема, з народним депутатом Андрієм Деркачем.

Розслідування почалося в останні місяці американської адміністрації Дональда Трампа. Видання підкреслює, що зараз неясно, чи пред'являть прокурори в кінцевому результаті звинувачення комусь з українців чиновників.

Сполучені Штати запровадили санкції проти 32 суб'єктів і фізичних осіб Російської Федерації за спроби вплинути на президентські вибори 2020 року. А також через хакерські атаки. Про це йдеться в указі президента США Джо Байдена від 15 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У США розслідують спробу втручання України у вибори - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути