вівторок, 27 травня 2014 17:54

У США не хочуть, щоб Україна воювала з Росією: Це буде велика трагедія для нас

У США не хочуть, щоб Україна воювала з Росією: Це буде велика трагедія для нас
Фото: УП

Колишній державний секретар США Мадлен Олбрайт переконана, що Україна повинна уникнути війни з Росією.

"Сама думка про розв'язування війни – це буде велика трагедія для нас. Я бачила ці війни. І я перебувала в уряді США, коли ми проводили ці війни. Це дуже важкий процес Тому я вважаю, що найкраще зараз – це розвиток економіки…", - сказала вона в інтерв'ю Українській правді.

Відповідаючи на запитання, чому США не надала Україні військової підтримки чи зброї після того, як Росія анексувала Крим, Олбрайт зауважила, що насилля це не завжди вихід. "США надіслали сигнал шляхом свого керування силами НАТО та дислокування додаткових військ", - додала вона.

Політик зазначила, що українській владі "потрібно ізолювати той стан речей, який зараз відбувається на Східній Україні". Також Олбрайт висловила жаль з приводу анексії Криму.

"Мені дуже шкода тих людей, які зараз опинилися в складній ситуації на Кримському півострові. Вони не мають кращого життя. Мені здається, що в такій самій ситуації опинилися люди в Донецькій і Луганській області. Тому найважливіше зараз – зробити так, щоб демократія запрацювала", - сказала вона.

За її словами, США намагалися зрозуміти, чому українці вийшли на Майдан.

"США докладали великих зусиль для того, щоб надавати підтримку в контексті подій на Майдані, щоб розуміти проблеми, з якими люди вийшли на Майдан. Також США намагалися підтримати Україну силами Міжнародного валютного фонду. Ми також підтримували Україну для започаткування демократичних процесів. І про що я вже багато разів казала, ми підтримували Україну в її суверенному праві бути незалежною державою", - зауважила вона.

"Ми вважаємо, що росіяни повинні заплатити ціну за те, що ми вважаємо несправедливим, неправомірним актом, який можна вважати агресією", - переконана Олбрайт.

Зараз ви читаєте новину «У США не хочуть, щоб Україна воювала з Росією: Це буде велика трагедія для нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути