Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2022 05:37

У США готують наступний пакет військової допомоги для України – Білий дім

У США готують наступний пакет військової допомоги для України – Білий дім
Нова партія військової допомоги буде складена з урахуванням основних потреб ЗСУ. Фото: mil.gov.ua

Сполучені Штати Америки вже готують новий пакет військової допомоги Україні. Його вміст і вартість поки що не розголошуються, але пакет буде складений з урахуванням першочергових потреб України.

Збройні Сили України отримають від США засоби для перешкоджання терористичній тактиці Росії, заявив 12 грудня на брифінгу радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Gazeta.ua.

"Кілька днів тому ми оголосили про виділення ще $275 мільйонів для військової підтримки України. Найближчими днями ми зробимо додаткові оголошення" - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні допустили, що у Росії закінчуються запаси снарядів

За словами Саллівана, США стежать за розвитком подій в Україні. Будь-які спроби Росії досягти переваги на полі бою або знищувати військову і цивільну інфраструктуру будуть блоковані та послаблені.

"Наша увага буде зосереджена на тих речах, які становлять справжню загрозу для України та українського народу" - додав чиновник.

Пріоритетом для Сполучених Штатів Америки в допомозі Україні стане зміцнення протиповітряної оборони. Зокрема, в пакеті допомоги від 9 грудня на $275 млн є системи боротьби з безпілотниками. Про це заявив президент США Джозеф Байден у розмові з українським лідером Володимиром Зеленським, повідомляє Білий дім.

Також військово-повітряні сили США хочуть передати Україні безпілотники Reaper. Однак у Пентагоні ще тривають дискусії з цього приводу.

Зараз ви читаєте новину «У США готують наступний пакет військової допомоги для України – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути