вівторок, 31 липня 2018 15:39

У справі "вишок Бойка" з'явився перший вирок

У справі "вишок Бойка" з'явився перший вирок
У справі "вишок Бойка" є перший вирок - 5 років умовно. Фото: Дзеркало тижня

Суд дав 5 років умовно фігурантці справи так званих "вишок Бойка", колишньому інженеру "Чорноморнафтогазу" Анастасії Цибульській. Про це повідомляє "Судовий репортер".

Вирок Шевченківський районний суд Києва виніс у червні. Цибульську визнали винною у привласненні майна шляхом зловживання владою, службовому підробленні та створенні злочинної організації.

Жінку звільнили від відбування покарання з іспитовим строком у рік і дали 5 років умовно. Такий вирок був передбачений угодою між обвинуваченою та слідством, укладеною 17 листопада 2017 року.

Цибульська "повністю визнала свою винуватість", "щиро розкаялась у вчиненому, активно сприяла встановленню обставин кримінальних правопорушень, у тому числі щодо себе та інших осіб, частково добровільно відшкодувала шкоду, спричинену злочинними діями". На суді вона підтвердила, що угоду підписала добровільно. Яку суму жінка відшкодувала, у вироку не зазначено.

У матеріалах справи йдеться, що у 2008-2011 роках Цибульська працювала інженером у ДАТ "Чорноморнафтогаз", обіймаючи посади, пов'язані з проведенням тендерів та організацією закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шалайський розповів, як довести провину Бойка

Вона у 2010 та 2011 роках готувала та публікувала оголошення про проведення тендеру на бурові установки. Пізніше інженер разом із іншими фігурантами підробляла документи про вартість установок. Зокрема, вони підробили контракт компанії-постачальника з "Чорноморнафтогазом" та акт приймання-передачі бурової установки.

Слідство вважає, що своїми діями Цибульська та інші фігуранти створили "умови для подальшого протиправного заволодіння державними коштами ПАТ НАК "Нафтогаз України" на свою користь через підконтрольні злочинній організації підприємства-нерезиденти". Жінці "було достовірно відомо" про злочинні умисли організаторів закупівлі та те, що конкурс насправді не проводився.

Генпрокуратура розслідує заволодіння коштами "Чорноморнафтогазу" в сумі 3,2 млрд грн при покупці 2 самопідйомних бурових установок. Їх нібито придбали майже вдвічі дорожче: за $404,4 млн замість $210 млн.

Слідство не встановило докази причетності до оборудки тодішнього очільника Міністерства енергетики Юрія Бойка. Одним із підозрюваних у справі є нардеп-втікач Євген Бакулін, який очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У справі "вишок Бойка" з'явився перший вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути