пʼятниця, 22 червня 2018 19:02

У слідчих "офшорного скандалу" немає претензій до Порошенка

У слідчих "офшорного скандалу" немає претензій до Порошенка
До офшорної фірми Петра Порошенка немає претензій. Фото: Подробности

Юридична компанія "Авеллум", найнята президентом Петром Порошенком для підготовки до продажу компанії "Рошен", заявляє, що державні слідчі органи Британських Віргінських Островів не застосовували жодних заходів щодо компанії Prime Asset Partners.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Передача та додатковий випуск акцій Prime Asset Partners, а також інші здійснені дії проводилися за запланованим графіком, який уклали згідно з вимогами українського та іноземного законодавства та погодили із трастовим управителем.

Крім того, ще раз зазначаємо, що усі іноземні компанії, створені для передачі корпорації "Рошен" у довірчу власність ("сліпий" траст), не мали банківських рахунків та не проводили і не збиралися проводити жодних грошових операцій до їхньої передачі в управління Rotschild Trust".

Заснування та використання компанії Prime Asset Partners було необхідною складовою передачі в траст активів Петра Порошенка.

"Після прийняття Rotschild Trust в управління корпорації Рошен ми отримали повноваження для ліквідації Prime Asset Partners, яка буде завершена у найбільш короткі можливі строки, оскільки свою єдину функцію - а саме передачу активів у довірчу власність - компанія виконала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК закінчило перевірку декларації Порошенка

Державні органи Британських Віргінських Островів (зокрема, Financial Investigation Agency) не застосовували жодних заходів щодо Prime Asset Partners та не зверталися до компанії, її директорів чи акціонерів із запитами про надання додаткової інформації".

Раніше журналісти "Слідство.Інфо" повідомили, що за декілька днів до оприлюднення архіву Panama Papers, кіпрські юристи Петра Порошенка просили адміністраторів з юридичної фірми Mossack Fonseca, яка і була основою витоку для панамського архіву, внести термінові зміни до документів офшорної компанії президента Prime Asset Partners.

Вони начебто відправили кілька листів своїм колегам з Британських Віргінських Островів з проханням внести зміни у документи компанії. Врешті, зміни не внесли.

У "Слідство. Інфо" заявили, що дії юристів були націлені на звільнення президента від персональної відповідальності за офшорну компанію.

Зараз ви читаєте новину «У слідчих "офшорного скандалу" немає претензій до Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути