Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2010 19:29

У Симоненка упевнені, що грошей в українців вистачає

У Симоненка упевнені, що грошей в українців вистачає

Народний депутат Спиридон Кілінкаров вважає, що віце-прем'єру з економічних питань Сергію Тігіпко не варто було приймати висунуті МВФ умови і відмовитися від позики.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Тоді була б набагато краща ситуація. Ми би хоч раз за ці 20 років спробували повернутися обличчям до народу і, в першу чергу, завойовувати довіру українців, а не іноземних інвесторів. Насправді в Україні грошей більш ніж достатньо. Питання у недовірі українців до влади й банківської системи. І якщо ми не будемо ці питання вирішувати з українським народом, ніколи не вийдемо з цієї ситуації", - вважає комуніст.

Кілінкаров вважає, що проблеми банківської системи кредит МВФ не вирішить.

"Давайте собі уявимо: МВФ виділяє нам 15 мільярдів доларів. На що планують витратити ці фінансові ресурси? Знову на підтримку нашої банківської системи, - каже нардеп. - Яка банківська система може витримати, якщо їй не довіряє населення? Люди не кластимуть гроші в банки! Яка система витримає?".

Нардеп вважає, що замість фінансової підтримки банків, треба було б оголосити банкрутами ті фінансові установи, які не витримують конкуренції у нинішніх умовах.

"У нас все-таки потрібно частину банків, які не вписуються в рамках тої економічної ситуації, може, їх усе-таки варто оголосити банкротами?! Може, нам не потрібно більше ста банків в Україні?! Навіщо потрібно підтримувати банки, які вже зараз зрозуміло, що вони мертві? Я не розумію такої політики. Тут дуже багато питань, пов'язаних із непрофесійною діяльністю Тігіпка", - зазначив Кілінкаров.

Зараз ви читаєте новину «У Симоненка упевнені, що грошей в українців вистачає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути